Хората, които притежават кучета, могат да живеят по-дълго и да

...
Хората, които притежават кучета, могат да живеят по-дълго и да
Коментари Харесай

Кучетата удължават живота на собственика си

Хората, които имат кучета, могат да живеят по-дълго и да се снабдят с усъвършенстваното сърдечно-съдово здраве, разкриват нови проучвания.

Според изследване, оповестено в списание „ Circulation “, развъждането на куче може да бъде изключително потребно за претърпели инфаркт и инсулт, които живеят сами, осведоми Индипендънт.

Изследването, извършено от преподаватели от Университета в Упсала, изследва шведски поданици на възраст от 40 до 85 години, които са претърпели инфаркт или инсулт сред 2001 и 2012 година Проучването открива, че хората, претърпели сърдечен удар и живеещи сами, са с 33% по-малка възможност да умрат, откакто са били изписани от болничното заведение, в случай че имат куче. В същото време за жертвите на инсулт, които са притежатели на кучета, рискът от гибел е с 27% по-нисък.

Констатациите от обособен метаанализ, оповестен в същото списание, поддържат резултатите от изследването.

Анализът преглежда набор от данни, включващ 3,8 милиона души, получени от 10 разнообразни изследвания. Той откри, че за притежателите на кучета е 65 на 100 по-малко евентуално да умрат след сърдечен удар.

Авторите стигат до заключението, че по-ниският риск от гибел, обвързван с притежанието на куче, може да се дължи на увеличението на физическата интензивност заради постоянните му разходки и намаляването на самотата и депресията.

Тоув Фол, професор от Университета в Упсала в Швеция, съобщи: „ Знаем, че обществената изолираност е мощен рисков фактор за по-лоши здравни резултати и преждевременна гибел. Предишни изследвания демонстрират, че притежателите на кучета са в по-малка обществена изолираност и имат по-голямо взаимоотношение с други хора. Освен това развъждането на куче е добра мотивация за физическа интензивност, което е значим фактор за рехабилитацията и психологичното здраве. “

“Необходими са още проучвания, с цел да се удостовери причинно-следствената връзка и да се дадат рекомендации по отношение на предписването на кучета за предварителна защита ”, сподели още Фол.

„ Освен това, от позиция на хуманното отношение към животните, кучетата би трябвало да се отглеждат единствено от хора, които считат, че имат способността и знанията да дадат на домашния любим добър живот “, добави той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР