Хора като Мартин Божанов-Нотариуса са безброй! Просто той беше по-голяма

...
Хора като Мартин Божанов-Нотариуса са безброй! Просто той беше по-голяма
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов за Мартин Божанов: Има още много като Нотариуса

Хора като Мартин Божанов-Нотариуса са безчет! Просто той беше по-голяма фигура с по-мащабна скица, само че такива групи има доста, въпреки да са по-малки. Това сподели пред " България Днес " юрист Людмил Рангелов, който от години ври и кипи в правосъдната системата и е видял какво ли не.
" Има толкоз дребни групи с сходна активност, а точно корупционна активност в правосъдната система. Например да се повдига обвиняване на почтен, да се оправдае отговорен и всевъзможни сходни схеми. Човек, който е в този бизнес, е наясно с тези неща. Тоест хора, които са в правосъдната система от години, са изцяло наясно, че такива дребни групи съществуват от десетилетия ", безапелационен е юрист Людмил Рангелов.
Според дългогодишния правист групата на Нотариуса може би е била най-голямата, която се занимава с изнудвания на магистрати и покупко-продажби под масата с Темида.
" Може би няма друга група с мащаби като тази на Мартин Божанов, тъй като той е впримчен с доста хора. Винаги когато си заплетен с толкоз схеми и хора, рано или късно се издънваш. Има дребни скромни групички, от по двама-трима юристи, които се схващат със съдиите, заплащат им и по този начин се случват нещата. Това по този начин ще си остане ", разкрива схемите в българските съдилища юрист Рангелов.
На въпрос дали ще се разкрие всичко към групата на Нотариуса, юристът е безапелационен, че това няма да се случи.
" Няма да се разкрие в дълбочина цялата скица на Божанов. Видяхте, че никой не сподели нищо изрично. Нито арбитър Цариградска, нито някогашният началник на Районната прокуратура в София Невена Зартова, нито нейните заместници. Никой и нищо няма да каже, тъй като в този вид бизнеси като този на Нотариуса всеки е правил услуга на някого в даден миг. Всеки е привързан с всеки и всеки има някакъв компромат или дадена информация против индивида отсреща му. Един потъва, всички потъват! ", безапелационен е юрист Рангелов.
Според него комисията, която бе основана да нищи Нотариуса и неговите контакти и схеми, е от некомпетентни хора.
" Те чакат от някъде информацията да им падне! Не отиват самите те да търсят тази информация и по този метод нищо няма да се случи. Справка от Сарафов какво става тук, информация от еди-кой си от Софийската градска прокуратура какво става тук. Всички тези ще дадат такива информации, които пазят всички, тъй като всички са овъртолени вътре ", безапелационен е юристът.
Припомняме, че страната се разтресе след убийството на Мартин Нотариуса, тъй като лъсна огромната му скица, която държи десетки, да не кажем стотици прокурори и съдии в джоба си със секскомпромати и различен тип изнудвания.
Божанов е брутално пребит, след което погубен с един надзорен изстрел в главата на 31 януари тази година в столичния квартал " Горна баня ". Това излиза наяве от заключението на лекари, които са прегледали фотоси на жертвата след аутопсията й.
По мнението на медиците, които пожелаха да не им се загатват имената, от фотосите ясно проличава, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко подострен или в края на който е имало уголемение (повече четете в карето). Към този миг следствието за мократа поръчка към момента тече, само че съгласно осведомени със случая убийството няма да бъде разкрито. Разследващите разполагат единствено с неуверени показания на няколко очевидци, както и със записи от охранителни камери пред дома на Нотариуса, на които обаче лицето на убиеца не се вижда и не може да се съпостави с базата данни на Министерство на вътрешните работи.
В момента формалната информация гласи единствено, че убийството е поръчково, а убиецът е експерт. Засега не е ясно нищо друго. Разследването продължава.

Лекарски отзиви
Според лекарите, с които " България Днес " беседва, побоят върху Нотараиуса е бил сериозен и е нанесен, преди да бъде погубен, тъй като другояче по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, в случай че боят е нанесен постмортем.
Божанов е със строшен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Специалистите са безапелационни, че тези удари са настъпили преди гибелта на Божанов и са нанесени със страшна мощ и чудноват предмет. Възможно е Нотариуса да е обичай с приклада на револвера, с който след това е погубен. Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, т.е. на слепоочието, която няма по какъв начин да стане от патрон, в случай че не е от упор. Това е изключено, тъй като няма следи от нагар.
След като е пребит, Нотариуса е убит с един патрон в главата. Това навежда на мисълта, че килърът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. В момента формалната информация гласи единствено, че убийството е било поръчано, а причинителят му е експерт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР