Холгер Руне е един от играчите, които имат най-висока успеваемост

...
Холгер Руне е един от играчите, които имат най-висока успеваемост
Коментари Харесай

Руне: Джокович е едновременно най-трудният и най-лесният съперник

Холгер Руне е един от играчите, които имат най-висока успеваемост в дуелите си против Новак Джокович, откакто младият датчанин надви над именития си съперник цели два пъти в границите на 6 месеца. Скандинавецът надви сърбина в оспорван заключителен конфликт на Мастърс шампионата в Париж в края на предходната година, а преди по-малко от два месеца още веднъж наложи волята си над досегашния №1 в дуел от четвъртфиналите на Мастърса в Рим.

Преди началото на идния Уимбълдън младокът бе запитан от публицистите каква е вярната тактика в срещите против рекордьора по трофеи от Големия шлем, който е главен любимец за трофея и през тази година в Лондон, а отговорът на Руне беше много любопитен:

" В известна степен Новак е по едно и също време най-трудният, само че и най-лесният противник, против който може да се изправиш. Тежко е да стоиш от другата страна на мрежата против него, тъй като той е кадърен на всичко, само че и в същото време е елементарно, тъй като през цялото време на мача знаеш, че няма да получиш нищо безплатно и че няма смисъл да се надяваш той да прави неточности, а вместо това си задължен самичък да си извоюваш точката.

Срещу него се пробвам да дам най-хубавото от себе си и да го изкарам от удобната му зона, а когато съумея да реализира това, стартирам да подхващам още по-сериозни офанзиви. За да спечелиш против Джокович, би трябвало да играеш доста самоуверено ", разяснява международният №6. 

Holger Rune on Djokovic:

" In some ways, he is both the most difficult and easiest player to face, because it`s capable of doing everything, but you know right from the start of the game that he won`t give you any chances, and waiting for him to make mistakes is futile ".
— Relevant Tennis (@RelevantTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР