Холестерол е лоша дума в света на медицината. Той може

...
Холестерол е лоша дума в света на медицината. Той може
Коментари Харесай

Как да намалите лошия холестерол?

Холестерол е неприятна дума в света на медицината. Той може да увеличи кръвното налягане, да забави кръвообращението в тялото и да докара до стягане в гърдите, стомашни и сърдечни проблеми. Макар че не всичкия холестерол е неприятен (част от него оказва помощ за образуването на потребни мазнини и контролира отслабването), е извънредно значимо да намалите неприятния холестерол в организма.

LDL или липопротеинов холестерол е най-лошият тип холестерол, който се отсрочва в артериите и води до запушването им. Докато холестеролът се създава естествено в организма от нашия черен дроб, храните, които ядем, прибавят към неговото количество и усилват равнищата на неприятния холестерол (LDL) над положителния холестерол (HDL). Човек би трябвало деликатно да следи количеството на холестерола в тялото си, с цел да е здрав и да живее по-дълго.

Ето и няколко бързи и лесни трика, с които за 5 минути можете да свалите равнищата на холестерола в организма:

Четете етикета

Един от най-лесните способи да започнете да се храните по-здравословно е като научите кои храни съдържат повече неприятен холестерол и ги избягвате. Ще се изненадате какъв брой от тези храни консумирате всеки ден без да се замисляте за вредата, която нанасят.

Четете деликатно етикета и избягвайте артикули, които съдържат трансмазнини или хидрогенирани масла (като чипс, модифицирани храни, бисквити).

Пийте повече вода

Хидратирането на тялото има повече изгоди, в сравнение с допускате. Изследване на университета Лома Линда (САЩ) твърди, че приемането на 5 и повече водни чаши вода дневно оказва помощ за изхвърляне на токсините от тялото. Приемът на повече вода също по този начин понижава риска от сърдечно съдови заболявания с до 50%.

Снакс под формата на ядки

Ядките са освен най-хубавият снакс, когато желаете да намалите тежестта си, само че и оказват помощ да понижите равнищата на неприятния холестерол. Според неотдавнашно изследване на университета Харвард, потреблението на шепа ядки всеки ден обезврежда вредите, нанесени посредством консумация на шепа чипс или други пържени закуски и работи върху равнищата на триглицеридите в тялото. Освен ядки и семена, консумирането на повече артикули, съдържащи фибри като недопечен овес, зърнени храни или трици, плодове като грейпфрут или нар са също здравословни разновидности за закуска!

Движение

Никога не е късно да увеличите придвижването. То оказва помощ за понижаване на холестерола и поддържане на крепко сърце.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР