Холандският първенец Аякс Амстердам изигра доста блед мач при гостуването

...
Холандският първенец Аякс Амстердам изигра доста блед мач при гостуването
Коментари Харесай

Аякс със сериозен късмет, че си тръгна сух от Никозия

Холандският отличник Аякс Амстердам изигра много бледен мач при гостуването против кипърския АПОЕЛ Никозия в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Възпитаниците на Ерик Тен Хаг могат да се усещат щастливци, че съумяха да си тръгнат с 0:0 поради множеството пропуски, които противникът направи пред вратата на Андре Онана.

Несъмнено останаха усещания, че в редиците на гостите имаше известно подценяване на противника. АПОЕЛ от своя страна има всички учредения да съжалява, че не съумя да вземе превес преди реванша, който е след седмица. В него сигурно няма да взе участие десният краен защитник на холандците Нусаир Мазрауи, който довечера беше изпъден за два жълти картона.

Началото на мача несъмнено беше в интерес на полуфиналиста в шампионата от предишния сезон. Холандците постановяваха тотално волята си по целия терен в първите 15-16 минути и пропиляха две златни благоприятни условия. Още в 7-ата минута Давид Нерес можеше да се разпише след ужасно центриране и шут към долния десен ъгъл. Вратарят Вид Белец реагира ослепително и мазета.

Малко по-късно гостите съумяха да излязат на контраофанзива, при която Дони ван де Беек напредна с топката и беше подкрепят от двама свои съотборници, а против тях стоеше единствено един бранител на кипърците. Пасът на холандския национал за Хаким Зиеш се оказа неудачен и вратарят Белец излезе, с цел да пресече.

Постепенно обаче домакините започнаха да диктуват темпото, до момента в който в състава на Ерик Тен Хаг се видя много сериозна раздразнителност. Неговите момчета си изкараха няколко бързи и недомислени жълти картони, до момента в който АПОЕЛ стартира да пропуща страхотни положения. В 28-ата и 29-ата минута надлежно Николас Йоану и Муса Ал-Тамари имаха страхотни благоприятни условия, само че не съумяха да намерят задачата.

След паузата Аякс много нетипично беше заставен да играе в глуха отбрана, и то в немалки интервали от мача. Една от дребното благоприятни условия за гостите бе в 48-ата минута, когато гръмотевичният шут на Ван де Беек мина на сантиметри около задачата.

За АПОЕЛ пък се заредиха пропуск след пропуск. В 58-ата Андре Онана избави холандците, като отрази по изумителен метод изстрела на Лукас. При последвалия корнер Андрия Павлович пък съумя да нацели напречната греда зад стража на Аякс, до момента в който в 60-ата Ал-Тамари отново беше изпуснат и за смут на домакинските последователи още веднъж не улучи вратата.

Двадесет минути преди края Онана още веднъж беше свикан да се намесва при изстрела на Лукас от приблизително разстояние. В 80-ата пък се случи като че ли неизбежното и Нусаир Мазрауи, един от първите декорирани в жълто играчи на Аякс, беше изпъден за второ публично предизвестие.

Минутка преди края на постоянното време резервата Клаас-Ян Хунтелаар можеше да открадне успеха за Аякс, откакто беше изведен самичък против вратаря Вид Белец.

Ответният дуел на „ Йохан Кройф Арена” е на 28 август.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР