Холандката Кики Бертенс спечели най-голямаат титла в кариерата си досега.

...
Холандката Кики Бертенс спечели най-голямаат титла в кариерата си досега.
Коментари Харесай

Кики Бертенс спаси мачбол срещу Халеп и грабна трофея в Синсинати

Холандката Кики Бертенс завоюва най-голямаат купа в кариерата си до момента. Бертенс надделя лидерката в международната класация Симона Халеп с 2:6, 7:6 (6), 6:2 на финала на шампионата от категория Premier 5 в Синсинати с награден фонд 2 874 299 $. Бертенс даже избави мачбол в тайбрека (при 6:5 за Халеп) на втория сет по пътя към успеха против поставената под №1 в схемата румънка.

Халеп осъществя пробив още в първия гейм в мача. След това румънката поддържаше задатъка си от пробив в резултата, а в седмия гейм още веднъж завоюва подаването на съперничката си, повеждайки с 5:2. С помощта на своя начален удар Халеп затвори първия сет. макар че трябваше да отразява брейкпойнт.

Във втората част Бертенс оказа много по-сериозна опозиция на шампионката на “Ролан Гарос”. 17-ата в международната класация преди началото на шампионата холандка поведе с 4:1 след пробив в четвъртия гейм, само че по-късно позволи равнене на резултата - 4:4. След това и двете тенисистки успяваха да удържат подаванията си, като първо Халеп пропусна брейкпойнт в деветия гейм, а в десетия пък Бертенс имаше сетбол, само че Халеп го отрази.

Вторият сет трябваше да се реши в тайбрек и в него румънката поведе с 2:0, само че холандката обърна резултата до 4:2 в своя изгода. Бертенс имаше задатък от 5:3, само че Халеп обърна до 6:5 и имаше мачбол. Следващите три точки обаче бяха извоювани от 26-годишната Бертенс и това озанчаваше решителен трети сет.

Той стартира с замяна на пробиви, само че по-късно Бертенс взе самодейността и поведе с 5:1. Силите на 26-годишната румънка стигнаха единствено за още един гейм, а от Бертенс сграбчи шеста купа на сингъл и от на следващия ден ще заеме рекордното за нея 13-о място в ранглистата на WTA.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР