Холандия започва да се превръща в наркодържава, тъй като полицията

...
Холандия започва да се превръща в наркодържава, тъй като полицията
Коментари Харесай

Холандия се превръща в наркодържава, предупреди полицията

Холандия стартира да се трансформира в наркодържава, защото полицията не може да се бори с появилата се паралелна незаконна стопанска система.

Това се предизвестява в отчет на холандската полицейска асоциация, представен от " Гардиън ".

Официалните данни демонстрират, че наклонността е към спад на закононарушенията, само че чиновници на полицията сигнализират, че доста жертви не алармират за произшествия, до момента в който проведените незаконни групи работят все по-свободно.

" Само една на девет незаконни групи може да бъде спряна с сегашния личен състав и запаси ", се акцентира в отчета, с който се е сдобил вестник De Telegraaf.

Следователите виждат, че дребни незаконни групи се развиват до богати бизнесмени, които влизат на пазара на жилища, туристическите организации, междинната класа и други браншове, написа още в отчета.

Документът на синдиката се основава на изявленията с 400 следователи.

Холандия покрива доста от отличителните белези на наркодържавата. Следователите виждат появяването на паралелна стопанска система, добавя се в отчета.

Според критици толерантната политика на Холандия към продажбата на канабис и легалният статут на проституцията показват страната като огромен център за трафик на опиати и хора.

Голяма част от екстази в Европа и Съединени американски щати идва от лаборатории в южната част на Холандия, които се управляват от марокански банди, забъркани и в производството на канабис. Според Европол половината от кокаина в Европа на стойност 5,7 милиарда евро на година е стоварван в Ротердам.

Холандската полицейска асоциация желае да бъдат наети спомагателни 2 000 полицейски чиновници.

Според проучване на прокуратурата от по-рано тази година годишно не са регистрирани по 3,5 милиона закононарушения, макар че е регистриран спад от 25% за последните 9 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР