Ходенето пеша по три минути на всеки половин час може

...
Ходенето пеша по три минути на всеки половин час може
Коментари Харесай

Учени: Кратки разходки помагат при диабет тип 1

Ходенето пешком по три минути на всеки половин час може да помогне за възстановяване на равнищата на кръвната захар. Това сочи ново изследване, показано на конференция на английска благотворителна организация за битка с диабета.

Проучването, извършено измежду 32 души с диабет вид 1 демонстрира, че равнищата на кръвната захар се намаляват, когато те вършат постоянни почивки за вървене в продължение на седем часа.

Институциите настояват, че количествата са задоволителни

Според английското съдружие „ Диабет “ тези „ дребни спирания за вървене “ могат да доведат до практични и безвъзмездни промени, заяви Би Би Си.

Диабет вид 1 се появява, когато имунната система на организма нападна произвеждащите инсулин кафези в панкреаса. Това значи, че панкреасът към този момент не може да създава инсулин, което води до високи равнища на кръвната захар. Хората би трябвало да одобряват постоянно инсулинови медикаменти.

След продължителни интервали от време високата кръвна захар може да докара до затруднения като бъбречна непълнота, проблеми с очите и сърдечни пристъпи.

Известният кулинар дефинира като рискова модата за намаляване посредством медикаменти за диабет

Д-р Елизабет Робъртсън, шеф на изследователския отдел на организацията Diabetes UK, която финансира изследването, съобщи, че за хората с диабет вид 1 неналичието на надзор на равнищата на кръвната захар ден след ден може да бъде „ безмилостно “.

„ Откритията ни демонстрират, че посредством късите разходки може да се реализира ефикасен надзор върху равнищата на кръвната захар. Очакваме с неспокойствие по-нататъшни проучвания, с цел да разберем дълготрайните изгоди от този метод “, споделя още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР