Ход на делото по жалба на кандидата за кмет от

...
Ход на делото по жалба на кандидата за кмет от
Коментари Харесай

Административният съд в Добрич даде ход на дело по жалба на кандидат за кмет

Ход на делото по тъжба на претендента за кмет от партия ГЕРБ Красимир Николов даде Административен съд-Добрич.

Той входира тъжба против оповестените от Общинската изборна комисия (ОИК) резултати след балотажа за кмет на 5 ноември. Тогава за кмет бе определен Йордан Йорданов.

Ищецът изиска ново броене на бюлетините от 19 изборни секции. Съдия Нели Каменска позволи преброяване в пет такива. Ако са налице задоволително нарушавания, ще бъдат прегледани и останалите, като е възможно да бъдат броени бюлетини от всички секции. 

След броене на бюлетините в секции 81, 83, 116, 117, 124 съдията дефинира като безпричинно настояването на жалбоподателя и неговия юрист да бъдат броени бюлетините във всички 129 секци на територията на община Добрич.

Съдът също по този начин отхвърли настояването на ищеда да изискат информация за получени тъжби и сигнали от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Държавна организация " Национална сигурност ". 

Представителите на Общинската изборна комисия споделиха, че при тях сходни тъжби и сигнали не са постъпвали и не са били уведомявани от съответните органи за входирани в полицията или прокуратурата сходни сигнали.

От ОИК също по този начин показаха мнение срещу преброяването на бюлетините от всички секционни изборни комисии. Съдия Нели Каменска даде период до 21 ноември да бъде направен протокол от съвещанието и да бъде възложен на всички страни по делото.

След това те би трябвало да входират писмени бележки по протокола . След което съдът може да вземе решение по делото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР