Хлябът е един от най-разпространените хранителни продукти в целия свят,

...
Хлябът е един от най-разпространените хранителни продукти в целия свят,
Коментари Харесай

Полезно ли е за кучетата да ядат хляб

Хлябът е един от най-разпространените хранителни артикули в целия свят, който се употребява под разнообразни форми. Но тук поражда въпросът дали въпреки всичко можем да храним кучетата с него и в случай че не, то за какво? Със сигурност, в случай че сте притежател на куче, сте си задавали най-малко един път този въпрос.

И незабавно бързаме да ви отговорим, че може. Важно е обаче да знаете, че не трябва да давате самун на питомеца ви в огромни количества, защото в този случай той може да има отрицателен резултат на здравето им. Също по този начин значимо е да имате поради, че въпреки всичко хлябът има разнообразни разновидности, като не всички могат да се дават на кучетата.

Защо не трябва да давате самун на кучето си постоянно?

Въпреки, че този артикул не е отровен, не трябва да го давате на непрекъсната основа на домашния ви любим. Той може да насити организма им с разнообразни значими детайли, като да вземем за пример калций, желязо, магнезий и витамин B6. Те обаче не дават отговор напълно на питателните потребности на питомеца ви.

Не е добра концепция да храните кучето главно с самун, тъй като по този метод те няма да получават задоволително микроелементи. Освен това значимо е да знаете, че той съдържа доста въглехидрати. От своя страна, домашните любимци нямат потребност от приема им в огромни количества.

Въпреки това консумирането на самун от куче в огромна доза може да докара до нежелани последствия върху здравето на кучето.

- Въглехидратната диета може да аргументи животозастрашаваща инверсия на червата при кучетата;

- Богатата въглехидратна храна е доста калорична, като хлябът не е изключение от това;

Една филия самун съдържа 75 калории. Кучетата със междинни размери нормално употребяват към 1000 калории в ден, а по-малките породи - още по-малко. По този метод хлябът удовлетворява дневната им норма, само че не им набира нужните субстанции. Редовното хранене на кучето ви с самун може да докара и до наднормено тегло и затлъстяване при кучето.

Какъв самун е рисков за здравето на кучето?

 Чесновият самун е рисков за кучето

- Чеснов самун - макар че е доста апетитен, той е рисков за четириногия ви другар, защото чесънът е отровен за тях.

- Луков самун - обстановката е същата, а точно лукът е рисков за здравето им.

- Хляб със стафиди - стафидите и гроздето също са токсични за кучетата, тъй че се въздържайте от това да давате сходно лакомство на любимеца ви.

Ако би трябвало да обобщим казаното до тук, ще прибавим, че в случай че сте решили да давате на кучето си самун, то това би трябвало е доста рядко. Все отново, както към този момент разбрахме, въглехидратите се усвояват мъчно от организма им. И не забравяйте да четете състава, преди да решите да почерпите питомеца ви с самун, с цел да се убедите че в него не се съдържат токсични и нездравословни за тях ингредиенти.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР