Хлебопроизводители алармират, че теглят кредити, за да погасяват сметките за

...
Хлебопроизводители алармират, че теглят кредити, за да погасяват сметките за
Коментари Харесай

Катастрофална "Промяна" - пекарни за хляб масово затварят, останалите теглят кредити, за да платят тока си

Хлебопроизводители сигнализират, че теглят заеми, с цел да погасяват сметките за ток, а оцеляването на бизнеса е под въпрос. До момента повишаването на хляба към този момент е 30%, а от идващия месец се чака ново повишаване и съкращения. От сектора сигнализират, че пазарът е неопитен за фрапантно повишаване, а обезщетенията не са задоволително за оцеляването им.

 Димитър Людиев Димитър Людиев Източник: Bulgaria ON AIR
" Миналата година по това време плащахме 15 хиляди лв., сега сметката е 62 хиляди лева при същото произвеждане. Цената на газта от 2 хиляди лева в този момент е 9 хиляди лв.. Цената на брашното през последната една година съвсем двойно се усили. От идващия месец, с изключение на нарастване на цените, следва и редуциране на личния състав ", изясни пред " Bulgaria ON AIR " Димитър Людиев, ръководител на Регионалния съюз на хлебопроизводителите.

В дребните частни пекарни нарастването е с към 25%. Така цената на занаятчийския ръчен самун доближава 5 лева

 Пенсионерката Таня Добрева Пенсионерката Таня Добрева Източник: Bulgaria ON AIR

" Всичко е скъпо, то не се устоя. Аз чувам по малкия екран, пенсионерите се оплакват. Как няма да се оплакваме?! Взех на мъжа ми половината, като умря, обаче в този момент не мога да свържа двата края. И синът ми е при мен, незает на 62 години ", оплака се пенсионерката Таня Добрева.

От близо 200 пекарни и сладкарници в Бургас, към 20 към този момент са затворили обектите си. Други пък към този момент са с режим на тока и съвсем не отопляват пространствата си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР