Хитър способ да богатее от жертвите, сграбчени в лапите на

...
Хитър способ да богатее от жертвите, сграбчени в лапите на
Коментари Харесай

Ивайло Капитана дере по три кожи от жертви на бързи кредити 

Хитър прийом да богатее от жертвите, сграбчени в лапите на лихвари, е измислило лице, представящо се като Ивайло Илиев-Капитана. Софийският Остап Бендер безсрамно припечелва на гърба на хиляди обезверени хорица, попаднали в хватката на компаниите за бързи заеми и присъдружните им колекторски компании. Представящ се ту за юрист, ту за политик и държавник, Капитана е залял обществените мрежи с разгласи, че може да освободи длъжниците от примката на престъпните събирачи на задължения. Той е записал една камара фантомни НПО-та за повече тежест и по този начин примамва лековерните и обезверени длъжници.

Вместо да им даде действителна юридическа поддръжка, Капитана първо им желае наложителна " такса вход " от 80 лева, сякаш за членски импорт в някое от многочислените му сдруженийца. 

Този, който клъвне и му се обади, стартира да бъде усърдно култивиран. Офанзивата е дълга и настъпателна. Държи го по час-два на телефона, обяснявайки по какъв начин всичко схваща. Убедителен е в очите на хора, които хал хабер си нямат от право и не са стъпвали в съда, жалят се потърпевши от наглостта му. След първия диалог идва искане за ново заплащане, само че против 80-те лв. той дава единствено телефони и имейли на европейски институции, където да подадете тъжба. 

След като баламите се бръкнат, Ивайло ги засипва с логорейните си словоизлияния за въстания против ЧСИ-тата, само че действителна помощ по този начин и не оказва. Срещу последваща вноска от 450 лева обаче неговите " юристи " дават на потърпевшия подготвена бланка с логото на Капитана, която потърпевшия да подава в съда. На нея има писмени възражения против насъбраните лихви или такси към съдия-изпълнител по необслужвания заем. 

Илиев се хвали, че за него работят десетки опитни юристи, които надали не на секундата ще завоюват делото. Информация за съответни победи обаче по този начин и не дава. 

Срещу събраните такси аферистът дава обещание да ви запознае с открития от " Национален съюз Анти-ЧСИ " сякаш легален метод да премахнете всички запори и вземания, направени против вас. 

Юристи с дълготраен опит споделиха, че бланковото несъгласие е направено меко казано необразовано и няма никаква тежест в съда. Вместо да дават неверни пари на следващия изпечен измамник, решил са припечелва от болките им, длъжниците следва да потърсят същински юрист, който да ги съставлява умело, защото такива каузи действително могат да бъдат извоювани. В голямата част от случаите договорите за заеми са изпълнени с противозаконни клаузи и измислени такси отвън дължимата сума. Ето за какво при завеждане на дело от безкористен юрист, заемът и лихвите в действителност могат да паднат в съда. 

Но не такава е задачата на Капитана.

Истинското име на пенсионираният боен с ниския чин капитан е Ивайло Илиев, който след измененията захванал бизнес, само че скоропостижно банкрутирал, набълбукан с необезпечени заеми. Познатите му описват, че персоналните неволи отключили у него нездрава фиксация, която той изкусно трансформирал в безскрупулно печалбарство на гърба на изтерзания български народ. Запознати с житие-битието му свидетелстват за нападателния му манталитет, волност и несдържаност. Често ходел запасан с револвер и всявал боязън у хората. Откакто е намерил метод да скубе и дере жертвите на лихвари, Капитана се бил замогнал повече от обичайно. Дори е отворил лъскави офиси във всеки регионален град, които се финансират с парите на жертвите на ЧСИ, означават препатили.
Източник: crimesbg.com, Уикенд









 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР