Хипертонията е най-разпространеното хронично заболяване на сърдечносъдовата система. И тя

...
Хипертонията е най-разпространеното хронично заболяване на сърдечносъдовата система. И тя
Коментари Харесай

Три билкови рецепти за бързо и трайно сваляне на кръвното

Хипертонията е най-разпространеното хронично заболяване на сърдечносъдовата система. И тя в никакъв случай не поражда за ден-два. Дълго време може фактически да протича безсимптомно.

Човек се усеща изцяло здрав и не обръща внимание на признаците на заболяването. Те са главоболие (обикновено в тила), “прилив на кръв към главата”, общо неразположение, нараснала отмалялост, неприятен сън. А с хипертонията смешка не трябва.

Ако не се вземат ограничения за намаление на кръвното налягане, се трансформира еластичността на кръвоносните съдове, нарушава се естественият кръвоток, клетките не получават задоволително О2 и хранителни субстанции.

Най-напред от хипертонията се повреждат очите, сърцето, бъбреците. В тях могат да зародят невъобразими промени, които могат да доведат до инфаркт, инсулт, ретинопатия, бъбречна непълнота.

Хипертонията изисква съществено внимание от страна на медиците. Особено в случай че има и други фактори, които задълбочават казуса - наднормено тегло, затънал метод на живот, продължителен стрес, нараснал холестерол, генетична предразположеност. Хипертонията може да има и второстепенен темперамент, т.е. да се развива вследствие други болести - сърдечни нарушавания, захарен диабет, бъбречни заболявания.

Лекарствените растения са най-ефикасни в начален етап на хипертонията и могат да се одобряват като спомагателни средства. Ако обаче заболяването е напреднала, да речем в трети етап, то без съществено медикаментозно лекуване няма да се мине.

За лекуване на хипертонията се употребяват растения, които оказват успокояващо деяние. Те оказват помощ за намаление на кръвното налягане и разширение на периферните съдове. Ето кои са най-полезните - бял смил, страхливче, глог, невен. Можете да включите и билки с диуретично деяние като листа от горски ягоди и боровинки или арония.

Три билкови предписания за сполучливо събаряне на кръвното четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР