Хиляди се събраха в Истанбул в четвъртък, протестирайки срещу решението

...
Хиляди се събраха в Истанбул в четвъртък, протестирайки срещу решението
Коментари Харесай

КРИЗА В ТУРЦИЯ: Хиляди на протест в подкрепа на осъдения кмет на Истанбул

Хиляди се събраха в Истанбул в четвъртък, протестирайки против решението на турския съд да осъди кмета на града Екрем Имамоглу на затвор и политическа възбрана преди общите избори през 2023 година

Кадри демонстрират по какъв начин протестиращи скандират, до момента в който развяват национални флагове. Очаква се Имамоглу да апелира решението на съда, до момента в който прокурорът упорства за по-голям период отнемане от независимост.

В сряда кметът на Истанбул беше наказан на две години и седем месеца затвор и политическа възбрана поради изказването му, считано за клюка на държавни чиновници. При спечелването на изборите в Истанбул през 2019 година Екрем Имамоглу по време на обществена тирада назова „ простаци “ тези, които поддържат анулирането на предварителните гласувания, извършени три месеца по-рано. Според социологическите изследвания опозиционният водач на Републиканската национална партия (CHP) Имамоглу евентуално може да се трансформира в мощен противник на настоящия президент Реджеп Тайип Ердоган на изборите през юни идната година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР