Хиляди полети бяха отложени вчера в САЩ заради зимна буря,

...
Хиляди полети бяха отложени вчера в САЩ заради зимна буря,
Коментари Харесай

Отложиха хиляди полети в САЩ

Хиляди полети бяха отсрочени през вчерашния ден в Съединени американски щати поради зимна стихия, а стотици бяха анулирани, съобщи Ройтерс.

Причина за нарушаванията във въздушния превоз стана почнала още в сряда вечерта зимна стихия. Над 1000 полета бяха анулирани, до момента в който броят на отсрочените полети доближи 4200. Близо 400 полета от и към интернационалното летище Далас-Форт Уърт бяха анулирани, а стотици бяха отсрочени.

В резултат на бурята пасажер и стюардеса пострадаха леко при турбуленция над същото летище на борда на пътнически аероплан, приближаващ от Мексико. Впоследствие самолетът беше отклонен за Остин, където кацна безаварийно, и там на потърпевшите беше оказана здравна помощ в локална болница, след което бяха изписани.

Метеоролозите оповестяват, че бурята е донесла мощни дъждове и гръмотевични стихии и има риск от наводнения в югоизточната част на Съединени американски щати, в това число в Тексас, Луизиана, Мисисипи и Алабама.

Издадено е и предизвестие за риск от допустима поява на торнада в Централна и Югозападна Луизиана и в Югоизточен Тексас.
Губернаторът на Канзас разгласи изключително състояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР