Хиляди жени, живеещи в селските райони на източната част на

...
Хиляди жени, живеещи в селските райони на източната част на
Коментари Харесай

Защо усилията на САЩ за набиране на нови медицински кадри са изложени на риск?

Хиляди дами , живеещи в селските региони на източната част на Мериленд , нямат доста благоприятни условия, когато търсят кой да изроди бебетата им. Местната болница не разполага с акушер-гинеколог , по тази причина множеството дами в този район, заобиколен от обширни аграрни полета и антикварни магазини, се обръщат към клиниката „ Chesapeake Health Care “ . Петима от десетимата акушери и акушерки в клиниката са там с помощта на Националния корпус за здравни услуги , който дава обещание да изплати 50 000 $ за здравно обучение за всеки 2 години, през които лекарят работи в селски, градски или небогати региони, написа „ APNews “.

„ При акушерството е ужасно мъчно да се набере личен състав и не съм сигурен какво тъкмо е повода. Ние сме изолирани, намираме се в регион, в който сме единствената акушеро-гинекологична група в цялата област “, споделя основният доктор на клиниката доктор Лий Дженингс .

През последните три години милиони долари на данъкоплатците в Съединени американски щати са били вложени в Националния корпус за здравни услуги , с цел да се наемат още хиляди млади лекари и медицински сестри , подготвени да обслужват най-изостаналите райони на страната по време на пандемията от COVID-19 в подмяна на опрощаване на заемите , изтеглени за проучване на медицински специалности . Сега, откакто изключителната обстановка в опазването на здравето завърши, разширението на програмата е застрашено . Много жители даже за наранени от липса на навременни и качествени здравни грижи заради дефицита на медицински лица в целия отрасъл.  

Финансирането на програмата изтича в края на септември , макар че президентът Джо Байдън прикани Конгреса да поддържа отпущането на спомагателни средства на стойност п оловин милиард $ за развиване на плана. Броят на медицинските сестри, лекарите, зъболекарите, консултантите и акушерките фактически се е нараснал с помощта на спомагателните 800 милиона $, които Конгресът на Съединени американски щати отпусна по време на пика от пандемията. Миналата година малко над 20 000 души са били членове на корпуса – с 50% повече от броя им през 2019 година – 13 000 души. В рамките на програмата в общински здравни центрове в цялата страна са били назначени медицински експерти от разнообразни области – от трудотерапевти в Охайо до консултанти, които лекуват зависимости от опиати и алкохол в Аляска. Тези клиники получават федерално финансиране, с цел да дават първична здравна помощ на пациентите, без значение от техния здравноосигурителен статус или кредитоспособност.

Програмата се радва на необикновена двупартийна поддръжка от страна на законодатели от Републиканската партия и Демократическата партия, които настояват, че са признателни за напъните, ориентирани към набиране на медицински личен състав, който запълва неналичията от фрагменти както в селските, по този начин и в градските нуждаещи се общности, които се борят с дефицита на фрагменти. Въпреки това, в Съединени американски щати има дефицит на хиляди фамилни лекари , акушер-гинеколози и медицински сестри – проблем, който се чака да се задълбочи през идващото десетилетие.

Сенатор Бърни Сандърс от Върмонт , който управлява авторитетната Комисия по опазване на здравето, обучение, труд и пенсии, трансформира този въпрос в съществена тематика на дълги полемики . Сандърс съобщи, че в неговия щат локалните поданици се оплакват, че са принудени да чакат дълго – към пет месеца, единствено с цел да си създадат медицински обзор при доктор. Той предизвести, че обстановката ще се утежни, в случай че финансирането на корпусите не бъде възобновено и увеличено.

Миналия месец група републиканци от Камарата на представителите спонсорираха законопроект , който ще продължи финансирането на програмата , само че няма да й даде същата парична инжекция, каквато предложи Байдън. Медицински специалисти предизвестяват, че бъдещето на програмата виси на косъм поради разединения Конгрес, като по техни думи е въпрос единствено на няколко седмици да стане ясно, че ръководещите няма да изпълнят отговорностите си. Несигурността към финансирането на програмата също затруднява набирането на нови фрагменти, твърди Карол Джонсън, която е отпред на федералната администрация за здравни запаси и услуги, контролираща финансирането на корпуса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР