Хиляди белгийски културни дейци (изпълнители, кинооператори, организатори на събития и

...
Хиляди белгийски културни дейци (изпълнители, кинооператори, организатори на събития и
Коментари Харесай

Хиляди културни дейци казаха не на COVID ограниченията в Брюксел

Хиляди белгийски културни дейци (изпълнители, кинооператори, уредници на събития и други) се сплотиха в неделя, с цел да стачкуват против решението на държавното управление да затвори културния живот на страната, с цел да спре разпространяването на разновидността Омикрон, заяви " Евронюз ".

С плакати с надписи като " Шоуто би трябвало да продължи " или " Няма просвета, няма бъдеще ", група от към 5000 души показва спокойно макар проливния дъжд , обвинявайки държавното управление, че незаслужено пречи на културната промишленост с новите ограничавания.
 Белгия удостовери първи случай на новия африкански Covid вид
Белгия удостовери първи случай на новия африкански Covid вид

Неваксинирана млада жена със признаци след пътешестване до Египет през Турция, това е и първи доказан случай в Европа

Съгласно ограниченията, които влязоха в действие в неделя, з а събития като коледните базари е позволено да продължат да работят , а на заведения за хранене и питейни заведения е позволено да останат отворени с някои нови ограничавания.

Дори научният комитет, съветващ белгийското държавно управление , не е изискал затваряне на културната промишленост, оставяйки вирусологът Марк Ван Ранст да разсъждава, че в Белгия " глювайнът е победил културата ".

Десетки киносалони и други места са пренебрегнали заповедта за затваряне, съгласно държавната телевизия RTBF. Духов оркестър е придружил неделната проява в Брюксел , а видни културни дейци се качиха на сцената, с цел да изразят недоволствата си.

Организаторите приканиха участниците да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост.

Съгласно новите правила публичните дейностите на закрито са строго лимитирани, извършването на покупки е лимитирано, а спортните почитатели няма да бъдат допускани на игрища и закрити заведения.

Белгийското държавно управление не предприе за празничния сезон.
 Най-малко до 14 януари Нидерландия влиза в непоколебим локдаун
Най-малко до 14 януари Нидерландия влиза в непоколебим локдаун

Решението е на премиера Марк Рюте

След съвсем две години на наложително затваряне и лимитирано отваряне, културният бранш се надяваше да му разрешат да работи обикновено.

Това е

Белгийските ограничения идват макар постоянния спад в лечебните заведения за COVID-19 през последните седмици. Правителството сподели, че бързото предаване на разновидността Омикрон постанова да се вземат превантивни ограничения.

Белгия записва над 2 милиона случая и към 28 150 смъртни случая от началото на пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР