Хиляди българи бяха изненадани от силен звуков сигнал и предупреждение

...
Хиляди българи бяха изненадани от силен звуков сигнал и предупреждение
Коментари Харесай

Оцеляхме след теста, Искаме на хартия - реакции след неочакваното съобщение за опасност

Хиляди българи бяха сюрпризирани от мощен звуков сигнал и предизвестие за заплаха, получени на телефоните им през вчерашния ден. Това е тест на системата за ранно уведомяване за бедствия и повреди BG-ALERT, която сега се вкарва у нас.


Съобщението обаче е пуснато поради техническа неточност на компанията реализатор на поръчката, оповестиха управляващите. Именно по тази причина и не получихме предизвестие за... системата за предизвестия.

Пред Българска национална телевизия шефът на пожарната основен комисар Ангел Джартов сподели, че същинското тестване ще стартира от другата седмица и ще се организира по график за другите области на страната, а на 29 ноември - на национално равнище .

във Facebook заваляха голям брой рецензии. Граждани се възмущават за какво не е имало предизвестие, за какво въвеждането на системата не е разгласявано повече от управляващите и по какъв начин е допустимо да се допусне техническа неточност, когато става дума за националната сигурност.

Много хора обаче видяха и занимателна страна на нещата.



Някои иронизираха обстоятелството, че звуковият сигнал, наподобяващ мощна тревога, беше пуснат на 1 ноември.





Много устройства са получили известието за заплаха с текст " Сигнал от президента " или " Presidential alert ".



От президентската институция обявиха, че нямат нищо общо със случая и са уведомили способените органи. Шегите обаче не подминаха президента.





Под известието на Министерство на вътрешните работи също се появиха забавни оферти за въвеждането на новата система:



С мигане към , някои хора пожелаха да получават известията за бедствия на книжен притежател.





Някои оферират в системата да се внедрят и кулинарни препоръки...



След като стана ясно, че вчерашното известие е получено най-вече от клиентите на един от огромните мобилни оператори, клиентите на другите два се запитаха - и с право - " Ами ние? "



Други консуматори пък ни подсетиха за среднощните брифинги отпреди три години...



Трети гледат към идния балотаж:



От цялата обстановка можем да изведем една в действителност добра вест - че след години очакване система за ранно уведомяване за бедствия и повреди най-сетне ще проработи и в България. , само че очевидно техническите детайлности към предизвестията занапред ще се доизясняват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР