Хиляда жители на Санкт Петербург ще дойдат да помагат във

...
Хиляда жители на Санкт Петербург ще дойдат да помагат във
Коментари Харесай

Губернаторът на Санкт Петербург обеща да възстанови Драматичния театър на Мариупол -

Хиляда поданици на Санкт Петербург ще дойдат да оказват помощ във възстановителните работи в Мариупол и, наред с другото, ще се погрижат за възобновяване на опустошения Драматичен спектакъл.

Това заяви губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов в изявление за телевизионния канал " Санкт Петербург ", представен от Медуза.

На жителите на Санкт Петербург е предоставено да оказват помощ на Октябрския регион на Мариупол, сподели той. На първо място те възнамеряват да възстановят жилищните здания в региона, както и три учебни заведения и три детски градини до 1 септември. Доброволците ще се погрижат и за извозването на боклука и почистването на улиците от битови и строителни боклуци.

Беглов напомни, че в Мариупол са пристигнали четири рейса от Санкт Петербург, които транспортират жителите гратис, а на открито е проведена топла храна - каша от елда със задушено месо.

Драматичният спектакъл, който бе приютил цивилни от Мариупол, бе обстрелван на 16 март. По данни на локалните управляващи са починали към 300 души, а съгласно Асошиейтед прес - до 600 души. Украинските управляващи упрекват съветската войска за случая. Руското министерство на защитата съобщи, че зад обстрела стоят " украински националисти ". 

На 1 юни е оповестено, че Санкт Петербург и Мариупол са се побратимили. Съответното съглашение бе подписано от губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов и Константин Ивашченко, назначен за кмет на окупирания град от самопровъзгласилата се Донецка национална република през април.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР