ХИК Хелзинки и Лудогорец завършиха 1:1 в изключително интересен мач

...
ХИК Хелзинки и Лудогорец завършиха 1:1 в изключително интересен мач
Коментари Харесай

Лудогорец си тръгна с точка от Хелзинки в Лига Европа

ХИК Хелзинки и Лудогорец приключиха 1:1 в извънредно забавен мач от група " C " на Лигра Европа, игран нощес на стадион „ Болт Арена “ във финландската столица. Родният отличник излезе напред в резултата още в 10-ата минута посредством Тисера, само че домакините изравниха в 55-ата минута. Така дистанцията сред двата отбора в класирането се резервира 3 точки, преди те да се срещнат още веднъж след седмица в Разград.

След изиграните мачове Лудогорец продължава да е втори в група " C " с 4 точки. Водач е испанският Бетис с 3 победи и 9 точки. Италианският гранд Рома е с актив от 3 точки, а финландският ХИК с 1 точка е четвърти в групата.

Наставникът на „ орлите “ Анте Шимунджа предстоящо остави отвън титулярния състав Сисиньо, На неговото място като ляв бранител беше изместен капитанът Антон Недялков, който в последните срещи действаше като централен защитник. Така сътрудник на Оливие Вердон беше Игор Пластун. Любопитно беше и на върха на офанзива. Там вместо Игор Тиаго, който бе титуляр в срещите с Рома и Бетис, излезе аржентинецът Матиас Тисера. Няма по какъв начин да не отбележим фактът, че в отбора на домакините като титуляр стартира националът на Папуа Нова Гвинея Дейвид Браун. Явно за пръв път футболист от тази далечна страна игра против български тим.

Срешата се игра на изкуствена настилка, на каквато нормално „ орлите “ изпитват проблеми в последните години.

В 3-ата минута домакините стигнаха до положително състояние. След офанзива отляво Лингман стреля, само че в тялото на своя съотборник Малик Абубакари и топката излезе в навън.

Лудогорец поведе в 10-ата минута. Бърнард Текпетей стартира бърза офанзива, откри Каули, който с тънък пас зад зашитата изведе Матиас Тисера, а аржентинецът елегантно пусна топката сред краката на Конър Хазард – 1:0.

ХИК можеше да изравни в 27-ата минута. Домакините пробиха отдясно, Хетемай стреля от чиста позиция, като топката влизаше в мрежата на Пад, само че се удари още веднъж в Малик Абубакари, който избави неверната врата. След това и Пад мазета подъл удар в корнер. 10 минути по-късно Каули откри добре Бърнард Текпетей, който шутира мощно от добра позиция, само че право в Конър Хазард. В 42-ата минута Киирл Десподов изиска дузпа, само че реферът от Украйна Евгени Арановски реши, че такава няма.

ХИК беше покрай гол още в първите секунди на втората част. Папуанецът Браун се откъсна от Витри и останал самичък против Пад би доста неприятно, право в ръцете на нидерландеца. Последва удар на Хетемай, само че в навън.

ХИК изравни в 55-ата минута. Тогава Хетемай с глава, след центриране от фаул на Хостика, изпревари Недялков и този път нямаше какво да избави Пад. Лудогорец като по знамение не не вкара втори гол единствено няколко секунди по-късно, Десподов центрира от фаул към Пьотровски, който от чиста позиция би, само че Конър Хазард мазета. Последва офанзива на Каули отляво, той подаде за Десподов, който не откри вратата, а като че ли и преди този момент топката бе излязла в навън.

В 70-ата минута Анте Шимунджа направи двойна промяна, като пусна в игра Тиаго вместо Тисера, а съшо по този начин извади отбранителния халф Мануел Шоу и пусна вместо него по-офанзивно настроеният Густаво Нонато. Именно той с добър финт се освободи от защитник на домакините и би с левия крайник, само че Конър Хазард избави, въпреки и мъчно. Лудогорец продължи да натиска, като Тиаго изведе Десподов отдясно, само че и неговият удар бе отразен. След това Десподов върна жеста и подаде към Тиаго, той пропусна за Нонато, чийто слаб удар бе блокиран.

ХИК Хелзинки бе покрай второ попадение, като резервата Олусаня си откри кулоар за пукотевица, само че не уцели вратата. Последва нова огромна обстановка за финландците. Друга запаса – Радулович избяга от отбраната и остана самичък против Пад, зад него идваше Вердон, сърбинът обаче не съумя да преодолее нидерландският пазач. Лудогорец имаше опция посредством Десподов да стреля от фаул, като капитанът на националния тим не откри вратата. В последната минута Витри проби отдясно и даде за Тиаго, който върна за Нонато. Неговият удар с левия крайник мина доста близо, само че в навън.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР