"Хидрострой" АД излезе със съобщение във връзка с разпространената във

...
"Хидрострой" АД излезе със съобщение във връзка с разпространената във
Коментари Харесай

Хидрострой: Очакваме неприятни изненади по цялото протежение на бул. Левски

"Хидрострой " АД излезе със известие по отношение на публикуваната във варненските медии информация, че "хиляди клиенти на ВиК остават без вода поради ремонта на бул. "Левски " и от многото сигнали на жители до тях. Ето какво прецизират от фирмата-изпълнител:
Много от наличните подземни проводи и връзки (в това число за водоснабдяване и канализация, електропроводи, телекомуникации и др.) за жалост липсват в предоставената ни и утвърдена от способените органи планова документи, защото огромна част от трасето се построява на терени след извършени отчуждителни процедури и респективно съборени съществуващи постройки, а подземните връзки, които са ги захранвали не са отразявани в проектите. Отчитайки тези обстоятелства и пропуски в предоставената ни планова документи, се отнасяме с нужното внимание при осъществяване на изкопните и другите строителни действия, само че все пак има случаи на наранени кабели и проводи, защото за тях няма налична информация и по-скоро на събитие, които мъчно може някой да планува.

С грижата на добър реализатор на предоставените ни работи, вършим всичко, с цел да се съобразяваме с напътствията на експлоатационните сдружения и информацията, която имаме от тях за подземните връзки. За страдание чакаме сходни неприятни "изненади " по цялото продължение на бул. "Левски ", които в хода на осъществяването неизбежно ще основават проблеми както на жителите, живущи в региона, по този начин и на нас - като компания реализатор на обекта. Може би не е тук мястото, само че би трябвало да уточним, че ние също поносим загуби от тях и по-лошото е, че тези повреди попречват доста естествения ход и софтуерната поредност на дейностите в извънредно късите периоди, сложени от Възложителя.

Като друга причина за планувано прекъсване на водоснабдяването можем да посочим това, че при построяването на новото трасе на булеварда и обслужващите платна са планувани редица реконструкции и замяна на съществуващи водопреносни мрежи. При осъществяване на превключването от старите към новите проводи е неизбежно краткотрайното прекъсване на водата в избрани зони, според координиран с оператора график, за което за засегнатите региони се подава предварителна информация от "Водоснабдяване и канализация - Варна " ЕООД.

Извиняваме се откровено за породените неудобства на засегнатите жители по самостоятелни от нас условия, които ще би трябвало дружно да изтърпим за реализацията на този извънредно значим за града ни план.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР