Херсонска област ще проведе референдум за присъединяване към Русия от

...
Херсонска област ще проведе референдум за присъединяване към Русия от
Коментари Харесай

Референдумът за присъединяване на Херсон към Русия ще се проведе от 23 до 27 септември

Херсонска област ще организира референдум за присъединение към Русия от 23 до 27 септември. Това заяви началникът на регионалната администрация Владимир Салдо в своя телеграм канал.

„ Уведомявам Ви, че според постановлението референдумът ще се организира от 23 до 27 септември 2022 година Указът дефинира процедурата за образуване на гласоподаване и осъществяване на референдум на територията на Херсонска област, а също по този начин открива административна и наказателна отговорност за нарушение на тези правила “, сподели Салдо.

Той даде обещание, че районните управляващи ще създадат всичко належащо, с цел да обезпечат сигурността на плебисцита за неговите участници. „ Моля за помощ за осъществяване на референдум от Руската федерация и други страни, с цел да спомагаме за определяне на законов парламентарен ред на територията на Херсонска област. Сигурен съм, че влизането на Херсонска област в състава на Руската федерация ще обезпечи нашата територия и ще възвърне историческата правдивост “, добави Владимир Салдо.

По-рано Луганската национална република и Донецката национална република оповестиха провеждането на референдуми за присъединение към Русия на тези дати.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР