Хайде да поразмърдаме малко сивото си вещество:1. Мъдрецът и моливътМъдрец

...
Хайде да поразмърдаме малко сивото си вещество:1. Мъдрецът и моливътМъдрец
Коментари Харесай

Загадки, които трепят работно време

Хайде да поразмърдаме малко сивото си вещество:

1. Мъдрецът и моливът

Мъдрец бил наказан на гибел, само че царят споделил, че ще го помилва, в случай че успее да направи нещо невероятно в границите на килията си. Старецът изискал молив и го поставил в килията по този начин, че никой не можел да стъпи  или скочи върху него. Въпрос: Как го е направил?

2. Някъде бъркаме

Случило се в Африка. Жена тръгнала да ражда и мъжът се обадил на Бърза помощ. Но не я дочакали – дамата родила в колата. Момченцето се родило чернокожо и с бели зъбки. Някъде сбъркахме, само че не е ясно къде… Къде е грешката?

3. Капан за фанатици

На погребението на своята майка млада жена се влюбва в чужд мъж. Тя се пробва да се запознае с него, само че в паниката не съумява и изтърва момента. Жената е уверена, че е бясно влюбена в него, само че не знае кой е той и по какъв начин да го открие. След три дни тя убива сестра си. Какъв е мотивът ù да го стори? Казват, че по тази мистерия се познават фанатиците. Те я познават от първия път. А ти фанатик ли си?

4. Терористът и двата парашута

Терорист завладял пътнически аероплан. В подмяна на сигурността на пасажерите той изискал 1 милион $ и 2 парашута. След като изпълнили изискванията му, атентаторът принудил водачите да излетят, а когато самолетът прелетял над пустинната част на страната, той си поставил парашута и дружно с торбата с пари скочил. Вторият парашут по този начин и си останал необработен. Бандитът не бил открит. Въпрос: За какво му е бил необходим вторият парашут?

5. Неуловимият нарушител

Полицията била по следите на наркодилър, който имал неприятна популярност с помощта на способността си неусетно да се предвижва от един град в различен, тъй че никой да не разбере. Отличителната му линия била че се подигравал на локалната полиция, която не можела да го хване и че прекарвал по една седмица в даден град преди да отиде в различен. Това е редът на градовете, които той посещавал най-често: Хелзинки, Мелбърн, Рим, Токио, Мексико и Мюнхен. Къде може да се появи идващия път?

6. Толкова разнообразни устройства

Две доста известни устройства извършват една и съща функционалност, само че едното от тях има доста движещи се частици, а другото няма ни една. Не употребяват електричество, изобретени са доста от дълго време. Кои са тези устройства?

7. Скалата на Мелбергър

В един от детективските романи на Гарднър се загатва канара, създадена от някой си Мелбергър:

Отметка 0.1 той нарекъл „ [ПРОПУСНАТО] и порядъчен “.
0.2 – „ Весел и обезверен “.
0.3 – „ Залитащ и неуправляваем “.
0.4 – „ Несъобразителен и учуден “.0.5 – „ Мъртво [ПРОПУСНАТО] “

 Отговорите:

1. Мъдрецът сложил молива в ъгъла на килията изправен, по този начин, че никой не можел да стъпи или скочи върху него.

2. Новородените не се раждат със зъби.

3. Жената убива сестра си, тъй като се надява, че мъжът, в който се е влюбила, ще пристигна и на това заравяне.

4. Ако терористът бе изискал единствено един парашут, то можеха да му дадат нередовен. А когато терористът работи самичък, то решили, че той за всеки случай ще скочи със пленник, по тази причина му дали два изправни парашута.

5. Следващите градове, които ще посети престъипникът са: Монреал, Москва, а след това Лос Анджелис. Той посещавал градовете в реда, в който те приемали Олимпийските игри.

6. Пясъчния ти слънчевият часовник.

7. „ Трезвен “ и „ пийнал “.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР