Хърватският производител на спортни електрически автомобили и системи за съхранение

...
Хърватският производител на спортни електрически автомобили и системи за съхранение
Коментари Харесай

Хърватската автомобилна компания Rimac проучва България за производство на батерии

Хърватският производител на спортни електрически коли и системи за предпазване на сила Rimac ще изследва капацитета на България за създаване на индустриални мощности за най-съвременните ѝ технологии за предпазване на сила.

Стъпките за провеждането на тези разбори и посещаване на представители на компанията в България през август е разискал служебният министър на енергетиката Росен Христов след посещаване в офиса на високотехнологичната компания в Загреб.

Компанията е учредена през 2009 година и постоянно е наричана Хърватската Tesla, а нейният създател Мате Римац – Хърватският Илон Мъск. Освен производството на лични спортни електрически модели компанията създава и акумулаторни системи за модели на Porsche, Ferrari, Hyundai, Renault, Aston Martin и други.

Още през 2021 година компанията отдели създаването, производството и доставката на акумулаторни системи, задвижващи елементи и други електрически съставни елементи в ново дружество, благосъстоятелност на Rimac Group, наречено Rimac Technology.

Кирил Пламенов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР