Хартиените бюлетини за Народно събрание и Европейски парламент ще са

...
Хартиените бюлетини за Народно събрание и Европейски парламент ще са
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Хартиените бюлетини на изборите за парламент и ЕП ще са с различни цветове

Хартиените бюлетини за Народно заседание и Европейски парламент ще са с друг цвят, когато се организират разнообразни избори в един ден. Това изясни пред БНР ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. Според нея по този начин няма да има комплициране измежду гласуващите.

Председателят на ЦИК напомни и най-важната специфичност за евроизборите, а точно условието за уседналост. За да може един български жител да гласоподава, би трябвало да е живял през последните три месеца в България или в друга страна – членка на Европейския съюз и да има адресна регистрация към 9 март. Камелия Нейкова заяви, че от на следващия ден гласоподавателите ще могат да ревизират дали участват в изборните описи и за двата вота. Утре ще бъдат изтеглени и номерата на машините за гласоподаване, които ще преминат засвидетелствуване за сходство за изборите на 9 юни. Това ще стане в наличието на служебния министър председател.

От записалите се 24 партии и обединения, заради липса на задоволително подписи отпадна единствено партия " Атака ". В понеделник ще са ясни и инициативните комитети, които издигат самостоятелни претенденти за Европарламента.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР