Хамас“ нанесе изненадващ ракетен обстрел срещу Израел. Това принуди премиерът

...
Хамас“ нанесе изненадващ ракетен обстрел срещу Израел. Това принуди премиерът
Коментари Харесай

Убити, ранени и взети заложници: Израел е „във война“ след нападение по въздух и суша от „Хамас“

„ Хамас “ нанесе неочакван ракетен обстрел против Израел. Това принуди министър председателят на Израел да отговори със светкавична военна интервенция и да разгласи пред света, че „ двете страни още веднъж са във война “.

„ Нашият зложелател ще заплати цена, каквато в никакъв случай не е познавал. Ние сме във война и ще я спечелим “,  сподели министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Най-малко 40 израелци са убити, а над 740 ранени при днешното невиждано нахлуване в Израел.

07 октомври 2023, 12:22

Високо напрежение: Нетаняху разгласи, че Израел е във война след палестинския ракетен обстрел /ОБНОВЯВА СЕ/

От своя страна пък палестински чиновници декларират, че при ударите на Израел против Газа са умъртвили 198 и са ранили към 1000 души.Масираната офанзива стартира рано сутринта с вълна от ракети, изстреляни от Ивицата Газа, която се ръководи от „ Хамас “, към израелските градове в южните и централни елементи.

Заедно с въздушното нахлуване тече и сухопътно - палестински бойци минават границата и нахлуват в околните градове, като Сдерот. Събщава се за взети заложници - цивилни и военни.

Израелските управляващи издадоха предизвестие към хората - да останат по домовете си и при опция да бъдат покрай бомбоубежище.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР