Халфът на разкри какъв съвет му е дал Карло Анчелоти,

...
Халфът на разкри какъв съвет му е дал Карло Анчелоти,
Коментари Харесай

Верати разкри какво го е посъветвал Анчелоти преди години

Халфът на разкри какъв съвет му е дал Карло Анчелоти, когато му беше треньор в тима преди години. Също по този начин италианският национал приказва за своя метод, по който възприема футбола.

„ Рисковете, които поемам с топката в нашата половина на терена, е проблем, който съм имал с съвсем всички мои треньори. В началото Анчелоти ме привика и ми сподели: „ Марко, апелирам те, когато те пресират, затваряй очи и пращай топката допустимо най-далеч “. След известно време обаче той ми сподели нещо друго: „ Всичко е наред, Марко, прави каквото искаш, тъй като знам, че това е твоят жанр на игра. Или ще те оставя на пейката, или те обичам подобен, какъвто си, в никакъв случай няма да се промениш “. Чувствам се спокоен, това е моят метод на игра. Не обичам да почиствам топката. Знам, че от време на време е рисково да я арестувам, само че би трябвало да поемам тази отговорност. Никога не се опасявам да изгубя топката.

Всеки треньор си има лична тактичност. Например при Анчелоти ние бяхме тим, който доста изчакваше. Бяхме подредени в 4-4-2, не рискувахме и играехме на контраофанзива. В тренировките постоянно правихме извършения, при които трябваше с три паса или за три секунди да стигнем до противниковото поле. Всички тимове на Карло са такива. не е от отборите, които те пресират в продължение на 90 минути.

Възприемам футбола за групов спорт и не ме интересува кой вкарва. Заедно стигаме до успеха и всеки би трябвало да има своя принос за нея. Аз способствам с това да се грижа тимът да играе добре, да му притурям успокоение, да се трудя поради съотборниците ми и да лишавам топката. Постоянно виждам футбол и не разбирам играчите, които настояват, че не го вършат. Понякога е мъчно за нашите дами, тъй като освен, че упражняваме и играем, само че и прекарваме уикендите, гледайки другите мачове по малкия екран. Това може и да е моята работа, само че най-много е нещо, което ми носи наслаждение.

Аз не играя, с цел да отбелязвам, а с цел да може тимът да играе добре. В ПСЖ, в случай че,, и вкарват толкоз доста, се обръща по-малко внимание на головете на останалите. В тим като обаче попаденията на бранителите и халфовете са по-важни, тъй като там нямат нападатели, които вкарват по 40 гола “, съобщи в изявление за „ Екип “.
 Чеферин: ПСЖ към този момент утвърди концепцията за “Финална четворка ” в Шампионската лига Чеферин: ПСЖ към този момент утвърди концепцията за “Финална четворка ” в Шампионската лига 8 фев | 14:20  Ди Мария ще е на линия за мачовете с Реал Мадрид Ди Мария ще е на линия за мачовете с Реал Мадрид 8 фев | 07:35  В ПСЖ са обнадеждени от мълчанието на Мбапе В ПСЖ са обнадеждени от мълчанието на Мбапе 8 фев | 06:56 Още от Футбол свят  Клоп разкри дали Салах и Мане ще играят против Лестър Клоп разкри дали Салах и Мане ще играят против Лестър 8 фев | 14:42 218 0  Тази вечер Кристиано Роналдо ще се бори против собствен антирекорд Тази вечер Кристиано Роналдо ще се бори против собствен антирекорд 8 фев | 14:38 723 2  Чеферин: ПСЖ към този момент утвърди концепцията за “Финална четворка ” в Шампионската лига Чеферин: ПСЖ към този момент утвърди концепцията за “Финална четворка ” в Шампионската лига 8 фев | 14:20 715 0  Модрич към момента не е взел решение какъв брой дълго ще продължи кариерата му Модрич към момента не е взел решение какъв брой дълго ще продължи кариерата му 8 фев | 13:50 547 0  Киелини ще бъде отвън терените за към месец Киелини ще бъде отвън терените за към месец 8 фев | 13:48 396 0 Виж всички Водещи Новини  Национал от Славия потегля към Турция Национал от Славия потегля към Турция 8 фев | 14:30 2027 2  Жалко! Радо Янков отпадна на 1/8-финалите в Пекин Жалко! Радо Янков отпадна на 1/8-финалите в Пекин 8 фев | 09:05 8939 33  Една легенда на 56! Една легенда на 56! 8 фев | 05:50 16026 211  Фийон Майе сграбчи златото на 20 км, обичайно показване за българите Фийон Майе сграбчи златото на 20 км, обичайно показване за българите 8 фев | 12:19 6377 13  Владислав Стоянов пред сензационно завръщане във футбола Владислав Стоянов пред сензационно завръщане във футбола 8 фев | 10:54 19071 14 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР