Халфът на Байерн (Мюнхен) - Леон Горецка, както и спортният

...
Халфът на Байерн (Мюнхен) - Леон Горецка, както и спортният
Коментари Харесай

Горецка и Самихамиджич възроптаха срещу изявлението на посланика на Мондиал 2022

Халфът на Байерн (Мюнхен) - Леон Горецка, както и спортният шеф Хасан Самихамиджич подлагаха на критика остро изказването на посланика на Световното състезание в Катар по отношение на хомосексуалните хора.

Бившият национал на Катар Халид Салман, който е един от посланиците на Мондиала, започващ идната седмица, сподели в документален филм за немската телевизия ZDF, че хомосексуалистите имат " увреждане в мозъка ".

Горецка разяснява, че това е " доста потискащо " изказване и, че е " облик на човечеството от друго хилядолетие ". Това стана след успеха на отбора му над Вердер Бремен с 6:1 във вторник.

" Това не е това, което желаеме да пазиме и което даваме за образец. Абсолютно неприемливо е да направиш такова изявление ", добави немският национал.

Салихамиджич се съгласи, че " изказването е неприемливо ", само че не искаше да влиза в спор дали сходно мнение ще засегне и спонсорството на Байерн от катарския народен транспортьор " Катар Еъруейз ".

" Това е персонално мнение. Ясно е, че би трябвало да приказваме за това. само че на първо място е самостоятелна позиция и е неприемлива ", сподели Салихамиджич.

" Катар Еъруейз " е спонсор на Байерн до лятото на 2023 година, като двете страни обмислят договорът да бъде удължен след Световното състезание.

Много от почитателите на Байерн са сериозни поради проблемите със спазването на човешките права в Катар.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР