Хакерската група Киберпартизани“ обяви, че е атакувала компютърната мрежа на

...
Хакерската група Киберпартизани“ обяви, че е атакувала компютърната мрежа на
Коментари Харесай

Хакери обявиха, че са атакували компютърната мрежа на беларуските железници

Хакерската група „ Киберпартизани “ разгласи, че е атакувала компютърната мрежа на беларуските железници, с цел да попречи на напредването на съветски военни, заяви радио „ Свобода “.

Целта на акцията е била да попречат на работата на железниците, защото Русия транспортира военни и техника по беларуската железопътна инфраструктура. Преди дни Москва заяви, че предстоят взаимни военни учения в Беларус, наречени „ Съюзническа решителност “. Очаква се те да продължат до края на февруари. В същото време съветските войски са съсредоточени покрай границата на Беларус с Украйна. Западът се притеснява, че Русия разполага там сили в подготовка на инвазия в Украйна. Кремъл отхвърля тези изказвания.

Хакерите от „ Киберпартизани “ са сложили условия, с цел да предадат на компанията ключовете за възобновяване на мрежата: да се спре прехвърлянето на съветски войски на територията на Беларус и да бъдат освободени 50 политически пандизчии.

Беларуската хакерска група „ Киберпартизани “ се появи за първи път през есента на 2020 година, след началото на всеобщите митинги в страната против режима на Александър Лукашенко. Групата предприе поредност от офанзиви против държавни сървъри и огласи материали, компрометиращи беларуските управляващи. Тя разгласява с открит достъп служебна информация, в това число персонални данни на чиновници на правоохранителните органи, взели участие в потушаването на митингите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР