Ще забрани ли държавата рекламата на хазарта в медиите и

...
Ще забрани ли държавата рекламата на хазарта в медиите и
Коментари Харесай

Забраната на реклама на хазарт крие рискове

Ще забрани ли страната рекламата на хазарта в медиите и има ли риск измененията да усилят незаконния бизнес и залози? Темата разясниха президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и журналистът от „ 24 часа “ Самуил Огнянов в „ Здравей, България “.

Огнянов сподели, че в Италия, след цялостната възбрана, данни на медиите демонстрират, че 75% от залозите са направени през нелицензирани уеб сайтове. Той добави, че по този метод страната не прибира налози и такси от тези уеб сайтове, губи 1 милиарда евро годишно, не може да окаже надзор, а потребителите не са предпазени от закона.

За Германия журналистът изясни, че 50% от залозите са в нелицензирани уеб сайтове, а там възбраната е в действие в часовете от 6.00 до 21.00.

АБРО: Настояваме за разговор и съгласуваност при приемането на текстове, влияещи върху медиите, цялата промишленост и спорта

Огнянов запита за какво тъкмо в този миг се прави такава светкавична смяна и уточни, че никой не е дал пояснение за това. „ Може да се допусна, че това е напън върху медиите през тяхната финансова непоклатимост. Когато ги лишаваш от легален източник на приходи, ти ги правиш слаби, а когато ги правиш слаби, даваш опция на страната да въздейства върху тях “, счита той.
 istock istock
Според Ганев, в случай че се понижат приходите от реклама, ще бъдат понижени и дейностите в спорта. Той уточни, че парите за отрасловото министерство идват от Спортния тотализатор. Ако рекламата на
хазартни игри бъде неразрешена (тъй като това също е уебсайт за залагания), тези пари няма да влязат в спортните действия. Ганев уточни, че хазартните компании подкрепят съвсем всеки спорт.

Той разясни, че страната би трябвало да намерения първо по какъв начин би компенсирала засегнатите от рестриктивните мерки. Спортистът изрази единодушие с тезата, че медиите ще бъдат пострадали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР