Hа 76-годишна възраст почина гениалният физик-теоретик Стивън Хокинг. В негова памет споделяме

...
Hа 76-годишна възраст почина гениалният
физик-теоретик Стивън Хокинг. В негова
памет споделяме
Коментари Харесай

В памет на Стивън Хокинг – геният и автомобилите - видео

Hа 76-годишна възраст умря гениалният физик-теоретик Стивън Хокинг. В негова памет споделяме някои любопитни факти около опита му с колите. Зарид физическата си отпадналост Стивън не е могъл самостоятелно да кара автомобил, само че не е минавал без неговата помощ. Първият автомобил на Хокинг - Aston Martin DB 2/4 Mark II купе 1956 беше продаден на търг през 2012-а година при първична цена от $266 000 за $318 000. Самият модел е измежду най-редките – от него са направени едвам 16 броя.

Преди две години Jaguar предложения физика за участие в реклама на новия си всъдеход F-PACE. Видеото бе снимано в духа на филмите за Джеймс Бонд, и Хокинг играе в него ролята на основния изверг. От клипчето светът разбра, че Стивън е криел в себе си актьорски заложби, като се оказва, че сред фантазиите му е била точно ролята на типичен талантлив английски изверг и Jaguar успя да му даде приживе подобна възможност.



Заради болеста си Как Стивън Хокинг не е имал опция да демонстрира гнева си по традиционен метод. Веднъж, пристигайки в института си, намира на специално отделеното му място за паркиране спрял чужд автомобил. Вбесен от наглоста той атакува колата непосредствено с моторизираната си инвалидна количка, нанася на непознатия автомобил доста повреждения и това принуждава натрапника да се махне.

В последните си години, следейки развитието на автомобилната техника, неведнъж приканва хората да помислят сериозно преди да предоставят автономност на колите си. Според Хокинг изкуственият разсъдък - ИИ, може да създаде сериозна заплаха за човечеството.

Допускайки компютъра до ръководството на автомобила, хората в един миг биха могли да се сблъскат с желанието на ИИ да възстане против хазяина си и да разруши цивилизацията. Това е повода Хокинг да призове да не се отдава управлението на компютрите, а да се управляват много твърдо, тъй като в противоположния случай ИИ може не единствено да провокира световна икономическа рецесия, само че и изцяло да замени хората със себе си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР