Гугъл уволни старши софтуерния инженер, който обяви, че разработваният от

...
Гугъл уволни старши софтуерния инженер, който обяви, че разработваният от
Коментари Харесай

Гугъл уволни инженера, който каза, че изкуственият интелект на компанията проявява разум -

" Google " уволни старши софтуерния инженер, който разгласи, че разработваният от компанията чатбот с изкуствен интелект ЛаМДА демонстрира разсъдък и има съзнание , заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията съобщи, че Блейк Лемойн е нарушил политиката за дискретност, а изказванията му за изкуствения разсъдък ЛаМДА са " изцяло неоснователни ".

" Жалко е, че макар продължителните диалози по тематиката, Блейк към момента избира да нарушава ясно политиките за претовареност и сигурност на данните, които включват нуждата да се пази информацията за продуктите ", съобщи представител на " Google " пред Ройтерс.

Миналия месец Лемойн беше отхвърлен краткотрайно от работа.

Блейк Лемойн сподели пред в. " Вашингтон пост ", че езиковият модел на " Google " за диалогови приложения (LaMDA) може елементарно да премине теста на Тюринг, употребен за инспекция дали машина може да мисли и има разсъдък. Той работи в дъщерната компания на " Алфабет " от седем години. Лемойн твърди, че езиковият модел може да води комплициран диалог за усеща и по други тематики доста свободно. В диалози за религията, съзнанието и законите на роботиката изкуственият разсъдък се разказва като " персона ", а не технология, и желае от компанията да го третира като чиновник, а не като благосъстоятелност, тъй като желае да служи на човешката раса, сподели Лемойн.

" Google " и доста водещи експерти побързаха да опровергаят изказванията на Лемойн като неправилни, заявявайки, че ЛаМДА е просто комплициран логаритъм, предопределен да генерира безапелационен човешки език.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР