Губещият IoT бизнес на Ericsson преминава в ръцете на американска

...
Коментари Харесай

Ericsson се отърва от губещия IoT бизнес


Губещият IoT бизнес на Ericsson минава в ръцете на американска компания (снимка: CC0 Public Domain)

Шведската компания Ericsson се контракти да продаде своя IoT бизнес, в това число платформата за ръководство на свързаността IoT Accelerator и платформата Connected Vehicle Cloud. Купувачът Aeris е снабдител на IoT с централа в Калифорния, Съединени американски щати.

IoT бизнесът на Ericsson се чака да регистрира чисти продажби от 0,8 милиарда шведски крони през 2022 година Но той е „ основният мотор на загубите “ в подразделението на компанията за бизнес технологии.

Имплицитно Ericsson призна, че нейното IoT премеждие се е провалило, като е докоснало единствено „ лимитирана част от веригата на цената “, разясниха анализатори. Стойността на договорката не беше разкрита, само че, съгласно пазарните наблюдаващи, в действителност Ericsson се е постарала да се измъкне от комплицираната IoT активност, носеща дребни маржове.

Новината идва след сходни ходове от страна други мултинационални софтуерни компании, решили да изоставен IoT, по-специално IBM и Гугъл. Говори се и, че още огромни компнаии и снабдители „ скоро ще се причислят към лагера “.
още по темата
Ericsson съобщи, че договорката форсира консолидацията на „ много фрагментирания “ IoT пазар. Продажбата ще „ отстрани загуби “ от 0,25 милиарда шведски крони на тримесечие, съгласно финансовия план на компанията.

Сделката ще донесе и еднократен удар от 1,1 милиарда крони върху облагите през четвъртото тримесечие на 2022 година, като по-голямата част ще се отрази през първото тримесечие на 2023 година Ericsson ще придобие „ дребен дял “ в Aeris – с цел да обезпечи поддръжка с „ услуги за преход “.

Транзакцията би трябвало да завърши в края на първото тримесечие на идната година. Целият IoT личен състав на Ericsson ще стане част от Aeris, когато договорката завърши, дружно със обвързваните IoT активи. Корпоративният фокус на Ericsson ще остане върху LTE и 5G решенията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР