Губернаторът на Калифорния Джери Браун призова снощи президента на САЩ

...
Губернаторът на Калифорния Джери Браун призова снощи президента на САЩ
Коментари Харесай

Губернаторът на Калифорния призова Доналд Тръмп да помогне за борбата с горските пожари

Губернаторът на Калифорния Джери Браун прикани нощес президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да помогне за битката с горските пожари, опустошаващи щата, съобщи Асошиейтед прес.

Браун посети квартал на град Рединг, обзет от пожарите в Северна Калифорния. Губернаторът от Демократическата партия изрази убеденост, че републиканският президент, който има несъгласия с него по въпросите на имиграцията и замърсяването, ще изпрати помощ, както предходната година.

Flat Tire in Redding Started Deadly Carr Fire, the 6th Most Destructive Wildfire in California History https://t.co/BlzXaY02dSpic.twitter.com/3j8cacB9nG

— KTLA (@KTLA) 5 август 2018 година

„Трагедиите сближават хората“, акцентира Браун, отбелязвайки, че Тръмп към този момент е оказвал помощ на щата, в който горят 17 огромни горски пожара.

Губернаторът добави, че появяващите се рано за сезона пожари са новото обикновено положение на нещата и калифорнийците би трябвало да се научат да се оправят с него.

Два от огромните пожари, наречени дружно „Комплекса Мендосино“, обгръщат повърхност от 82 675 хектара – 71 на 100 от площта на Лос Анджелис, отбелязва Ройтерс. Те се намират на 145 км от Сан Франциско и дружно се считат за шестия по величина горски пожар в историята на Калифорния. Унищожени са над 100 постройки и принудиха над 20 000 души да изоставен домовете си.

16 американски щата, Австралия и Нова Зеландия също изпратиха помощ на Калифорния за битка с пожарите, лишили живота на осем души, съобщи ТАСС.

Scenes from the Ranch Fire near Clearlake Oaks, California, part of the Mendocino Complex, which is made up of two blazes, the River Fire and the Ranch Fire
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР