Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка

...
Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка
Коментари Харесай

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка поради обвинявания в полов тормоз на 11 дами. Той бе подложен на мощен политически напън да се отдръпна, в това число от президента Джо Байдън, оповестиха осведомителните организации.

Това е изумителен провал за човек, считан за евентуален претендент за президент на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс. След две седмици, когато ще влезе в действие оставката му, постът му ще бъде ангажиран от заместник-губернатора Кейти Хокул, която ще стане първата жена губернатор на щата в неговата история.

Шейсет и три годишният демократ Куомо е губернатор на Ню Йорк от 2011 година и е преизбиран на два пъти, също като своя татко Марио Куомо, заемал същия пост. Преди това е бил министър на жилищното настаняване и градското развиване в администрацията на президента Бил Клинтън.

На 3 август т.г. основният прокурор на щата Летиша Джеймс огласи резултатите от петмесечно без значение следствие, открило, че губернаторът е нарушил федерални и щатски закони. В отчета от следствието с размер 168 страници, се споделя, че Куомо е опипвал, целувал и отправял непристойни подмятания към 11 дами, измежду които сегашни и някогашни държавни служителки. Той отхвърли обвиняванията и съобщи, че в никакъв случай не докосвал някого " несвоевременно " и не е правил " неуместни полови подмятания ". Джеймс не предяви престъпни обвинявания към губернатора, само че това може да сторят други прокурори.

В телевизионното послание, с което заяви за решението си да подаде оставка, Куомо още веднъж отхвърли обвиняванията в неуместно държание, сподели, че множеството от тях, изключително най-тежките съдържат доста " грешки ", приказва за " политически стимулирани офанзиви " против него, само че призна, че имайки поради създалата се конюнктура, е най-добре да се отдръпна от поста. Куомо сподели, че в никакъв случай не е желал да оскърби или сложи в неловко състояние дамите, не е считал, че нарушава границите на разрешеното държание, само че добави, че не си е давал сметка какъв брой мощно са се трансформирали тези граници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР