Грузинският бизнесмен Паата Гамгонеишвили се оказал до участва в сделката

...
Грузинският бизнесмен Паата Гамгонеишвили се оказал до участва в сделката
Коментари Харесай

Ново двайсет: Паата Гамгонеишвили отказал пари за сделката с ЧЕЗ още преди месец

Грузинският предприемач Паата Гамгонеишвили се оказал до взе участие в договорката за енергорпазпределителното сдружение ЧЕЗ още преди месец. Той написал писмо до „ Инерком България ЕАД “ и чешкото сдружение в Прага, че няма да финансира договорката. Това научи Фрог нюз от източници в службите. Живеещият в Русия милионер бил доведен в България от предприемача Кирил Домусчиев, който преди време му продал стоковия пазар „ Илиенци “. Именно Домусчиев го свързал и с висши представители на властта у нас, както и с авторитетни политически лобита.
По-рано чешкия уебсайт Lidovsky.cz написа, че ЧЕЗ е подписал продажбата на българския си клон. Купувачът е незнайната българска компания „ Инерком България ЕАД “, написа чешкото онлайн издание, като акцентира, че Инерком не разполага със сумата за покупката и ресурсите ще бъдат предоставени от другаде. Според Lidovsky.cz зад средствата за покупката на ЧЕЗ стои руско-грузинският милиардер Паата Гамгонеишвили. Изданието го свързва и с така наречен Досиета от парадайса – следствията за офшорни капитали. Lidovsky.cz цитира консорциума проверяващи публицисти и показва, че с неговото име е обвързвана компанията Floremzane Group Limited, записана на Британските Вирджински острови и остров Ман, които са офшорни зони.

Според чешкото издание грузинският предприемач ще обезпечи средствата за закупуването на ЧЕЗ от Инерком посредством свое сдружение – Евро Стар ООД.

Паата Гамгонеишвили към този момент имал ползи в България посредством покупко-продажби с МОЛ „ Парадайс “ и стоковия пазар Илиенци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР