Група от 69 афганистански кандидати за убежище с отхвърлени молби

...
Група от 69 афганистански кандидати за убежище с отхвърлени молби
Коментари Харесай

Германските власти депортираха най-голямата досега група афганистанци


Група от 69 афганистански претенденти за леговище с отхвърлени молби дойде през днешния ден в Кабул, откакто бяха депортирани от Германия, оповестиха публични източници, представени от ДПА в сряда.

Това е най-голямата група, откогато през декември 2016 година започнаха директните депортационни полети от Германия.

Групата кацнала в Кабул тази заран с под наем полет от Мюнхен, обявиха поискали анонимност източници от афганистанските миграционни управляващи.

Единият от тях упрекна немските управляващи, че са нарушили съглашение да не качват повече от 50 души на сходни полети. В отговор полицията съобщи, че желае да навакса по-ниския брой от предходните полети.

Досега най-голямата група депортирани от Германия афганистанци беше 34 души, отбелязва ДПА. Това е 14-ата групова депортация от декември 2016 година, отбелязва ДПА. С днешната депортация общият брой на върнатите е над 300 души.

Пред ДПА един от тях, 28-годишният Ахмад Хусайн, който живял в Германия повече от осем години и работил на разнообразни места в Мюнхен, сподели, че откакто дошъл в Кабул, полицията го арестувала в дома му. Мъжът е от провинция Вардак, Централен Афганистан, където насилието е навсякъде. По думите му той е работил шест години в Германия.

" Плащал съм си налозите, наема, само че полицията ме прибра със същите облекла, с които ме виждате и сега. Молбата ми получи два отхвърли и след това ме депортираха. " Мъжът, с превързана с бинт глава, описа, че в центъра за задържане бил блъснат в стената и се блъснал неприятно. Твърдението му не може да бъде тествано посредством самостоятелен източник.

Абдула Хавари, на 24 години, който преди е живял в Иран, упрекна немските управляващи в дискриминация. По думите му сирийските и африканските претенденти за леговище били третирани доста по-добре от афганистанците. Хавари напуснал Афганистан на 3-годишна възраст. Той съобщи, че положените от него старания в Германия, където живял пет години, са били напразни.

След атентата от май 2017 година с камион бомба пред немското посолство в Кабул, при който починаха над 90 души и бяха ранени към 400, управляващите в Германия стопираха груповите депортации. Но през септември ги възобновиха за следните три категории: лица, обвинени за тероризъм, нарушители и лица, които не сътрудничат на немските управляващи по въпроса за документите си.

Неправителствени организации като " Про азил " и Баварски съвет за бежанците обявиха, че някои от последните депортации излизат отвън тези категории. " Сега даже " добре интегрирали се хора биват депортирани. Особено за Бавария очевидно няма никакви ограничавания ", съобщи представител на " Про азил ".

Баварският съвет за бежанците съобщи, че чирак-пекар, учащи с за придобиване на професионална подготовка, и мъж на непрекъснат трудов контракт са включени в най-новия лист за депортиране.

Депортациите се правят на фона на влошаваща се среда на сигурност в Афганистан, отбелязва ДПА. Талибаните отхвърлят да седнат на масата за договаряния и ускоряват офанзивите си против държавното управление и силите за сигурност. Освен това " Ислямска страна " усилва нападенията си в градските региони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР