Група от 18-20 души, пътуваща за Босилерад за участие отбелязването

...
Група от 18-20 души, пътуваща за Босилерад за участие отбелязването
Коментари Харесай

Сръбските власти спряха българи, пътуващи за Босилеград за Деня на Западните покрайнини

Група от 18-20 души, пътуваща за Босилерад за присъединяване отбелязването на Деня на Западните околности, е била върната през днешния ден по обяд на сръбския ГКПП-Рибарци, заяви БНР, базирайки се на информация от уредниците - сдружението " Западни околности " и от Културно-информациониня център на сънародниците ни " Босилеград ".

В 15 ч. сръбско време стартира възпоменателна вечер и културна стратегия, за които въпреки всичко в Босилеград дойдоха десетки хора от София и България, сподели ръководителят на сдружението " Западни околности " проф. Лозан Митев.

Служителите на сръбски ГКПП-Рибарци спрели два микробуса с пътуващи от София, от групата имало и арестуван на самия пункт, описа момче от групата.

Председателят на сдружението " Западни околности, което провежда срещата и отбелязването в Босилеград, проф. Лозан Митев, сподели във връзка случая на пункта " Рибарци ":

" Прави се асортимент на границата. Причината е една обява във " Facebook " и на уеб страницата " Народ ", за която не се знае кой е създателят и до каква степен е достоверна, че Боян Расате приготвя сериозна група с рейсове, която сътвори напрежение и въз основа на тази информация сръбските управляващи легитимират своите дейности. "

Тържеството в Босилеград ще се състои, добави проф. Митев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР