Група неизвестни отвлекли тази сутрин члена на Координационния съвет на

...
Група неизвестни отвлекли тази сутрин члена на Координационния съвет на
Коментари Харесай

Зловещо! Опозиционни лидери изчезват в Беларус

Група незнайни отвлекли тази заран члена на Координационния съвет на опозицията в Беларус Мария Колесникова пред Националния живописен музей в Минск и я отвели в микробус, заяви беларуската телевизия, представена от ТАСС и Ройтерс.

Полицията в Минск заяви, че ревизира сигналите за похищение на Колесникова. Друг член на управлението на опозицията, Максим Знак, съобщи, че не може да се свърже с Колесникова по телефона.

В неопределеност са и други двама души от Координационния съвет на опозицията - Иван Кравцов и Антон Родненков.

Адвокати са почнали процедура по издирването на тримата и в най-скоро време ще се свържат с беларуските служби за сигурност и с полицията.

На 1 септември Мария Колесникова разгласи основаването на нова партия - " Вместе " ( " Заедно " ), която ще се бори за политически, обществени и стопански промени в страната.

Събитията в Беларус по време на президентските избори на 9 август и след тях разкриха дефекти в системите за ръководство на страната и в работата на някои органи на властта, съобщи беларуският президент Александър Лукашенко а среща с ръководителя на Следствения комитет Иван Носкевич.

Беларуската полиция заяви, че е арестувала 633 души на вчерашните митинги против преизбирането на Лукашенко, съобщи Франс прес.

Хората са арестувани за нарушение на закона за всеобщите събирания. 363 от тях остават в ареста до момента в който съдът прегледа нарушаванията им.

Според полицията през вчерашния ден са се състояли 42 митинга в разнообразни региони на Беларус с сбор участници 31 000 души.

Според опозицията единствено в Минск са протестирали над 100 000 души, 194 са арестуваните в столицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР