Гроздоберът започна и протича без изненади. Въпреки местни поражения от

...
Гроздоберът започна и протича без изненади. Въпреки местни поражения от
Коментари Харесай

Гроздовата реколта е с 20 % по-ниски добиви, но с високо качество

Гроздоберът стартира и протича без изненади. Въпреки локални провали от майски стихии и засушаването през юли и август се чака добра добра годишна продукция, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, представена от БГНЕС.
Прогнозата е за добиви с към 20 % по-ниски от предходната година, само че с по-добро качество. Със съдействието на Дирекция „ Жандармерия” към Министерство на вътрешните работи е обезпечено изкупуването на грозде да протича съгласно правилото „ очи в очи”, непосредствено сред лозарите и винопроизводителите.

По отношение на така наречен „ импорт на грозде” от Румъния, следва да се има поради, че придвижването на винено грозде на територията на Европейски Съюз не се регистрира като импорт и не предстои на митнически надзор.

Всички преработващи предприятия на територията на страната са обект на обстойни инспекции по време на акцията. Към момента съвсем в цялата страна гроздето се изкупува на допустими цени. Досега изкупеното от винарски предприятия винено грозде е 55 млн. кг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР