Грипна епидемия бе обявена на още три места в страната.

...
Грипна епидемия бе обявена на още три места в страната.
Коментари Харесай

Още места в страната под грипна епидемия


Грипна зараза бе оповестена на още три места в страната. Това са областите Видин, Стара Загора и община Бобов дол. Тя влиза в действие от 24 януари, сряда, като до 26 януари учебните заведения в област Стара Загора и община Бобов дол ще затворят порти.

„ Поради висока заболяемост от грип е предписано да не се организират образователни занятия за същия интервал и в две образователни заведения в гр. Дупница, едно образователно заведение в с. Невестино, община Невестино, както и в образователно заведение в с. Раждавица, община Кюстендил. Към сегашния миг информацията за отсъстващи заради заболяване възпитаници на територията на област Видин не дава учредения за оповестяване на грипна почивка “, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

От през днешния ден е възобновяват образователните занятия на територията на област Пазарджик, където по-рано бе оповестена грипна зараза. Другите противоепидемични ограничения остават в действие.

До второ разпореждане в общините, с оповестена грипна зараза, се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. От здравно министерство допълват, че Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и имат подготвеност да подхващат незабавни ограничения.

Грипът стартира с остро начало. Висока температура, обща изнемощялост на организма, главоболие, ставно-мускулни болки, са главните му симптпоми, които отшумяват след 7 до 10 дни. „ Пациентът би трябвало да има поради, че не може да се върне назад с цялостна мощ към предходния си метод на живот. Трябва да има един интервал, в който да се възстановят силите на организма. Това е интервалът с приема на витамини, мощна белтъчна храна, с цел да може да се укрепи имунната система. Ако има опция, несъмнено, пациентът би трябвало да остане най-малко седмица след оздравяването у дома, с цел да се възвърне изцяло ", сподели пред Puls.bg доктор Радина Андонова от ВМА.

Свързани публикации.. Изолираха нов грипен вариант – Виктория 0 За да се предпазим и лекуваме вярно при грипна зараза? 0

Общо 8 458 случая на остри заразни болести са регистрирани за интервала 08 – 14 против 6 082 случая за миналата седмица. От тях 6 781 са случаите на грип и остри респираторни болести (ОРЗ), демонстрират данните за епидемиологичната конюнктура в страната, качени на уеб страницата на Министерство на здравеопазването.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР