Грипен Е успешно приключи първите тестове, доказващи способността на изтребителя

...
Грипен Е успешно приключи първите тестове, доказващи способността на изтребителя
Коментари Харесай

„Грипен Е” изстреля първата си ракета

„ Грипен Е ” сполучливо завърши първите проби, доказващи способността на изтребителя да пуска и изстрелва външен товар. Те бяха извършени на полигона „ Видсел ” в Швеция, оповестяват от Сааб.

По време на изпитванията беше тествано изхвърлянето на един спомагателен контейнер с гориво и едно изстрелване на ракетата въздух-въздух „ IRIS-T ”.

„ Като водач, който лети с товар като спомагателен контейнер и ракети, е значимо да мога да отпущам данни, с цел да може да се оцени представянето на изтребителя с този товар на борда. Този тест дава също опция да се оцени резултатът върху изтребителя при качване и разтоварване на товар. Основният тест, несъмнено, беше да забележим по какъв начин ще изстреля оръдието. Това ще ни приближи до стадия, в който изтребителят ще подготвен да бъде действен “, сподели Маркус Вандт, тестови водач.

През юли тази година бяха извършени проби, при които оръжията единствено се носят, без да се изстрелват. „ Грипен Е ” има оръжия за всевъзможен вид задача. Той може да носи контейнери и датчици за разузнаване и специфични задачи.

Gripen E successfully completed first air-to-air missile testshttps://t.co/bzx0aGY1rppic.twitter.com/G213TUlp80

— Defence blog (@Defence_blog) 29 октомври 2018 година

Gripen E releases first external stores – https://t.co/wVZIoObsDypic.twitter.com/jkypBViqi8

— AirForces Monthly (@AFMonthly) 29 октомври 2018 година

RELEASE: Gripen E has successfully completed the first tests to verify the ability to release and launch external payloads. The tests took place in October 2018 at Vidsel Test Range in the north of Sweden. https://t.co/suLQWgACSspic.twitter.com/HFDgVkMvLi

— Saab AB (@Saab) 26 октомври 2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР