Грипът още властва в област Стара Загора, съобщиха от МЗ.

...
Грипът още властва в област Стара Загора, съобщиха от МЗ.
Коментари Харесай

Грипната епидемия остава в Стара Загора, Русе и Монтана

Грипът още господства в област Стара Загора, оповестиха от Министерство на здравеопазването. Здравните управляващи регистрират лек спад през миналата седмица 29 януари - 4 февруари 2018 година, само че към момента се намира в границите на епидемиологичните стойности - 330,94 на 10 000 население.

Остават в действие грипната зараза и противоепидемичните ограничения за лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ.

От Регионална здравна ревизия - Стара Загора продължава контролът на детските заведения, където не се позволяват заболели деца и личен състав. Спазва се и противоепидемиченият режим в лечебните и здравните заведения, увериха от РЗИ.

Отменят грипната зараза в Софийска, Бургаска и Видинска област от понеделник - 05 февруари 2018 година

На територията на трите области отпада възбраната за осъществяване на детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и слагането на имунизации. Грипната зараза се анулира и на територията на община Габрово. На територията на община Сливен грипната зараза се анулира от вторник, 06 февруари 2018 година

Удължават грипната зараза в Монтана поради висока епидемиологична заболяемост до 11 февруари 2018 година Занятия във всички образователни заведения в региона се преустановяват до 09 февруари, в това число.

Удължена е и грипната зараза на територията на област Русе. Учебните занятия в региона се възвръщат от 07 февруари 2018 година Всички останали противоепидемични ограничения остават в действие до второ разпореждане.

С цел ограничение на заболяемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от 06 февруари 2018 година до 09 февруари 2018 година, в това число, се преустановяват детските и женски съвещания. Временно се стопират и имунизациите и профилактичните прегледи, плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР