Григор Димитров заяви, че мачът с Райън Харисън на старта

...
Григор Димитров заяви, че мачът с Райън Харисън на старта
Коментари Харесай

Гордост за България! Григор Димитров лети в Шанхай! След исторически успех се чака нов мач с непобедимия

Григор Димитров съобщи, че мачът с Райън Харисън на старта в Шанхай би трябвало да му бъде за урок и против Сам Куери го видяхме в действителност видоизменен. С победа с 6:3, 7:6(3) водещият ни тенисист се класира за четвъртфиналите на китайския " Мастърс " и чака да разбере кой ще е идващият му противник – Рафаел Надал, от който загуби на полуфинал в Пекин предходната седмица, или Фабио Фонини. За Гришо достижението е историческо, защото до момента не бе прескачал даже втори кръг, а към този момент е в четвърти.

В самото начало Григор сподели леки съмнения, само че още във второто си подаване записа гейм на нула за 2-1, а по-късно реализира и пробив, който реши първата част. Куери направи първата си двойна неточност при 15-30, а в идващото разиграване Димитров добре се отбрани със разрези си бекхенд преди да пласира форхенд уинър по правата, с цел да си заслужи брейкбол, който материализира.
Българинът затвърди пробива, а в осмия гейм при 5-2 изпусна три сетбола, откакто поведе с 0-40 в подаването на американеца. Все отново няколко минути по-късно Григор завърши първата част с ас.
Вторият сет стартира с леко разпределяне на Димитров, който изигра изпълнен с неточности собствен първи сервис гейм и бе продънен на нуло за 0-2. Реакцията му обаче беше безапелационна – мигновен рибрейк, също на нула, като в последната точка нашият подвигна публиката на крайници с образован прехвърлящ удар.
Заредиха се спокойни за сервиращите геймове, а след тъкмо час игра Димитров завърши осмия с ас за 4-4. Григор на два пъти повеждаше при започване на 11-ия, само че последваха няколко негови неточности и при 6-5 Куери си подсигурява най-малко тайбрек. На геймбол при 40-30 нашият направи двойна неточност, само че по-късно завърши сполучливо гейма си. Куери пръв поведе с минипробив, само че Димитров го върна бързо, а след ас на българина двамата смениха полетата при 3-3. Малко по-късно Куери сбърка воле на мрежата и Григор дръпна с 5-3, а след нова неточност на американеца имаше три мачбола, първите от два от които на собствен сервис. Той затвори мача още при първата опция и е в идната фаза.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР