Григор Димитров започна по отличен начин участието си в тазгодишното

...
Григор Димитров започна по отличен начин участието си в тазгодишното
Коментари Харесай

Димитров: След първия сет бях по-агресивен и рискувах повече


Григор Димитров стартира по отличен метод присъединяване си в тазгодишното издание на ATP 500 шампионата в Куинс Клъб. Българинът отстрани първата ракета на домакините Камерън Нори , осъществявайки поврат откакто загуби първия сет. В изявлението на корта след мача Димитров разкри кои са били главните фактори за днешния му триумф и показа по какъв начин се усеща след първия си мач в шампионата от 2019 година насам.

– Григор, поздравления за класирането ти за осминафинала. Каква беше разликата от началото на втория сет? Какво се промени?

– Не знам. Може би станах малко по-агресивен и рискувах повече на първи сервис. Камерън е доста сложен конкурент и се бори за всяка една топка, тъй че трябваше да бъда пределно съсредоточен. Трябваше да се приспособявам към корта и да намеря подобаващия метод, по който да се движа, защото това е първият ми мач на трева за годината, а съответно този корт постоянно е малко хлъзгав в първия ден от шампионата. Доволен съм и от обстоятелството, че успявах непрекъснато да го слагам напрегнат. В последна сметка това се отплати.

– Как успяваш да се концентрираш единствено върху актуалната точка и да не мислиш за предходните или за тези, които предстоят?

– Това е най-трудната част, изключително в мачовете на трева, защото една точка би могла да преобърне целия мач. Днес бе следващият образец за това. Мисля, че беше при 4-3 в третия сет, когато изоставах с 0-40 и трябваше да запазя успокоение и да опитам да печеля всяка една от идващите точки. За благополучие, съумях да остана в мача и да приключа сполучливо.

– Ти завоюва купата в шампионата през 2014 година Помага ли ти това, че познаваш ситуацията?

– О, да. В момента мисля единствено за идващия ден, само че в действителност съм благополучен, че съм част от този клуб. Всички вие се отнасяте необикновено с мен всякога, когато дойда, а също така шампионатът се разрастна доста през последните години. Винаги е прелестно да излизам на този корт и да го виждам в такова положително положение, както и всички нововъведения в близост. Опитвам се да се любувам на това чувство преди всеки мач.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР