Григор Димитров вече спокойно би могъл да се нарече ветеран

...
Григор Димитров вече спокойно би могъл да се нарече ветеран
Коментари Харесай

Едно десетилетие на върха: Григор се нареди до Надал в любопитна класация


Григор Димитров към този момент умерено би могъл да се назова деец в ATP Тура, имайки поради 13-годишния му стаж на най-голямата тенис сцена. Българинът навърши през предходната пролет 30-годишна възраст, което би трябвало да бележи последния стадий от неговата кариера, само че самият Димитров нееднократно е споделял по какъв начин има вяра, че най-хубавото занапред му следва и е надалеч от всевъзможни мисли за отричане. Родният ни представител има и страховит образец пред себе си, защото членовете на Голямата тройка са с близо едно десетилетие по-възрастни от хасковлията и все пак не престават да преследват най-значимите върхове в играта.

Днес пък Гришо откри победоносно присъединяване си на тазгодишния Аустрелиън Оупън и по този начин се трансформира в един от малцината тенисисти, които са записвали победа в откриващия " мейджър " шампионат през сезона и преди 10 години. Хасковлията надиграва Жереми Шарди в петсетова драма на старта през 2012-а година и е един от седмината състезатели, които могат да се похвалят с победи на конкуренциите през 2012-а и 2022-ра. Всъщност нашият съотечественик е отпадал единствено един път на старта при общо 12-те си участия в главната скица на Откритото състезание на Австралия.

Не е изненадващо, че Рафаел Надал също попада във въпросната ранглиста, а тя се добавя още от имената на Пабло Андухар, Ришар Гаске, Гаел Монфис, Анди Мъри и Филип Колшрайбер.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР