Григор Димитров спечели първа титла от 2017 година насам, след

...
Григор Димитров спечели първа титла от 2017 година насам, след
Коментари Харесай

Григор Димитров спечели турнира в Бризбън

Григор Димитров завоюва първа купа от 2017 година насам, откакто победи Холгер Руне от Дания със 7-6(5), 6-4 във финала на шампионата от сериите АТП 250 в Бризбън, заяви БГНЕС. Българският тенисист печели трофея от конкуренцията за повторно в кариерата си и взима общо девета купа на равнище АТП.

В първата част и двамата тенисисти имаха шансове за пробив, само че в последна сметка до такива не се стигна и всичко се реши в тайбрек, в който Димитров взе първите три точки и до края опази преднината си, с цел да се наложи със 7-5 след повече от един час игра. Във втория сет Димитров бе по-солиден и непрекъснато поставяше Руне напрегнат при подаванията му. Осмият в света датчанин, който бе лидер в схемата, отрази четири точки за пробив в маратонския трети гейм на сета, само че продължи да има проблеми на сервис и в последна сметка Григор проби за 4-3, след което Руне отрази два мачбола на личен сервис при 5-3, само че Димитров затвори мача изрично на своето подаване със страховит уинър от воле при третия си мачбол. Двубоят продължи повече от два часа.

По този метод Димитров продължи със мощното си показване от края на предходната година, когато записа редица влиятелни победи и доближи финала на Мастърса в Париж, изгубен от Новак Джокович. С този триумф той ще се изкачи до 13-то място в международната класация и ще влезе с нараснало самочувствие в първия за годината шампионат от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. Григор е на по-малко от 200 точки от завръщане в топ 10 на света

Григор Димитров бе доста постоянен при подаванията си в целия дуел, като отрази и трите благоприятни условия за пробив, които се откриха пред противника му. Българинът осъществя 28 печеливши удара против едвам 8 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Руне бе 35/15. Гришо завоюва 17 точки от 26 излизания на мрежата и заби 8 аса, като взе 77 % от точките на първия си сервис.

По пътя си към купата в Бризбън Димитров записа победи над Анди Мъри, Даниел Атлмайер, Ринки Хиджиката, Джордън Томпсън и Холгер Руне, като загуби единствено един сет в първия си мач против Мъри. Българският тенисист към този момент има 19 победи в последните си 24 мача.

Откритото състезание на Австралия ще се организира в интервала 14-28 януари. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР