Григор Димитров ще се изправи срещу американския гигант Джон Иснър

...
Григор Димитров ще се изправи срещу американския гигант Джон Иснър
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза срещу Иснър за първи мастърс финал, Надал и Тийм отпаднаха

Григор Димитров ще се изправи против американския колос Джон Иснър в полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати. Мачът е втори в програмата на централния корт и ще стартира към 21.00 ч. българско време.

Преди това би трябвало да се изиграе първият полуфинал при дамите, който опълчва международната №1 Каролина Плишкова и шампионката от " Уимбълдън " Гарбине Мугуруса. Чехкинята и испанката излизат на корта в 19.00 часа.

Димитров стигна до финалната четворка в Синсинати за втора поредна година, откакто записа безапелационна победа против японеца Юичи Сугита. Иснър измъкна сложен триумф със 7:6 (4), 7:5 против сънародника си Джаред Доналдсън, който участваше с " уайлд кард " в конкуренцията.

Димитров ще опита да се класира за край в сериите " Мастърс " за пръв път в своята кариера. Това ще бъде четвърто присъединяване на българина в полуфинал на втората по мощ категория шампионати след Големия шлем.

Преди година в Синсинати той отстъпи трагично пред бъдещия първенец Марин Чилич - 6:4, 3:6, 5:7. Другите му два полуфинала бяха през 2014 година - в Рим, където загуби от Рафаел Надал (2:6, 2:6), и в Торонто, където беше спрян от Жо-Вилфред Цонга (4:6, 3:6).

Иснър има надалеч по-голям опит в тази фаза на шампионатите от сериите " Мастърс ". Това ще бъде неговият девети полуфинал. В три от досегашните осем случая той съумя да стигне до финала - в Индиън Уелс през 2012 година, в Синсинати през 2013 година и в Париж през 2016 година

Димитров и Иснър имат един дуел между тях досега. Те се срещнаха във втория кръг на мастърса в Маями през 2015 година когато 211-сантиметровият американец завоюва със 7:6 (2), 6:2.

Българинът остана най-високо класираният тенисист в Синсинати, откакто тази нощ присъединяване си завършиха лидерът в главната скица Рафаел Надал и поставеният под №3 Доминик Тийм.

 Григор Димитров излиза против Иснър за първи мастърс край, Надал и Тийм отпаднаха
© Associated Press

Надал, който от понеделник още веднъж ще бъде №1 в света, загуби тежко от Ник Кириос. Срещата продължи единствено 80 минути, а 22-годишният австралиец се наложи с 6:2, 7:5. И за двамата това беше втори мач за деня, откакто предходния ден дъждът не разреши да се изиграят мачовете им от осминафиналите.

Надал имаше много сложен първи сет против своя съотечественик Алберт Рамос. Носителят на 15 трофеи от Големия шлем обаче стигна до тайбрек, който завоюва изрично със 7:1, а във втората част нямаше проблеми - 6:2.

Далеч по-тежка беше задачата на Кириос, който мина през три сета против хърватския колос Иво Карлович. Австралиецът загуби първия сет и беше на две точки от загубата в тайбрека на втория, само че направи поврат и завоюва с 4:6, 7:6 (6), 6:3.

 Григор Димитров излиза против Иснър за първи мастърс край, Надал и Тийм отпаднаха
© Associated Press
Няколко часа по-късно Надал и Кириос се върнаха на централния корт. Австралиецът се оказа много по-свеж от противника и стартира стремително мача - два пробива в първите две подавания на испанеца и задатък от 4:0. Само след 25 минути игра първият сет беше в историята.

Във втората част първенецът в Синсинати от 2013 година съумя да стабилизира играта си. Той завоюва безапелационно първите си две подавания, а по-късно стигна до първия си късмет за пробив. Кириос обаче се избави и незабавно по-късно проби.

Австралиецът затвърди преимуществото си, с цел да повее с 4:2. При 5:3 той стигна до два следващи мачбола при сервис на Надал. Испанецът освен се измъкна от тежката обстановка, а в идващия гейм отрази трети мачбол и съумя да върне пробива в последния вероятен миг.

No stopping Nick!@NickKyrgios speeds past Nadal in straight sets to make the last 4 in Cincinnati.#CincyTennispic.twitter.com/wVU7hP8pn7
— Tennis TV (@TennisTV) 19 август 2017 година

Надал обаче продължи да прави прекомерно доста неточности и не се възползва от момента. Той позволи пробив на нула, а Кириос не пропусна втората си опция да сервира за спечелването на мача.

Тийм също беше изрично надигран от Давид Ферер. Испанският деец завоюва с 6:3, 6:3 единствено за 76 минути и не разреши на 23-годишния австриец да стигне до първия си мастърс полуфинал на твърди кортове.

Кириос ще взе участие на полуфинал в сериите " Мастърс " за трети път в кариерата си след шампионатите в Маями през 2016 и 2017 година Тази година той загуби в героичен мач против Роджър Федерер - 6:7 (9), 7:6 (9), 6:7 (5), а година по-рано отстъпи против Кей Нишикори с 3:6, 5:7.

Ферер е единственият от продължаващите напред в Синсинати, който е печелил купа от сериите " Мастърс " - в Париж през 2012 година 35-годишният испанец ще запише своя 18-и мастърс полуфинал, като в досегашните 17 има седем победи и 10 загуби.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (674)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР