Григор Димитров ще открие кампанията си в Индиън Уелс с

...
Григор Димитров ще открие кампанията си в Индиън Уелс с
Коментари Харесай

ИУ: Григор стартира срещу герой от АО или трикратен ATP шампион; в една 1/4 е с Циципас

Григор Димитров ще открие акцията си в Индиън Уелс с мач против един всред Джейсън Кублер (световен номер 71) и Лоренцо Сонего (световен номер 60). Това отреди жребият за първата " Мастърс " конкуренция през сегашния сезон. Първата ни ракета несъмнено до неотдавна не можеше да се похвали с някакви съществени достижения на шампионата в Калифорния, който исторически беше най-неуспешния за него от сериите " Мастърс ", само че в последните две години се регистрира с постигане до полуфинал и четвъртфинал, тъй че несъмнено може да бъде убеден в силите си, имайки поради и отличните си изяви от началото на 2023-та.

Началото на борбите в главната скица ще бъде обещано на 8-ми март, а Димитров е подложен под номер 21 и ще стартира присъединяване си непосредствено от втория кръг. Там българинът ще би трябвало да се изправи против изцяло чужд противник, тъй като не е срещал нито един от Сонего и Кублер, а несъмнено италианецът наподобява като по-тежката алтернатива, защото е троент ATP първенец и през предходната седмица доближи до четвъртфиналите в Дубай, надигравайки международния номер 10 - Феликс Оже-Алиасим. Кублер пък дебютира в топ 100 едвам през предишния сезон, достигайки до осминафиналите на Уимбълдън. 29-годишният тенисист е съвършеното доказателство, че в никакъв случай не е късно да направиш огромния си пробив в Тура и сега заема своята рекордна 71-ва позиция в света на сингъл, а на двойки дружно с Ринки Хиджиката завоюва трофея на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

При вероятно класиране за третия кръг, то евентуално Григор ще излезе на корта за мач с Франсис Тиафо, който е подложен под номер 14 и непрестанно прогресира в международната ранглиста. Класиране за осминафиналите пък ще донесе опция на нашия съотечественик да премери сили за следващ път със Стефанос Циципас, от който към този момент губи пет пъти поред, до момента в който Камерън Нори и Андрей Рубльов са измежду вероятните противници за Гришо на четвъртфиналната фаза, като любопитната детайлност е, че точно тези състезатели стопираха родния ни представител в последните две издания на шампионата.

Ето и цялостен чоп за Мастърса в Индиън Уелс:

Indian Wells ATP Masters 1000 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР