Григор Димитров ще излезе този следобед на централния корт в

...
Григор Димитров ще излезе този следобед на централния корт в
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Кристофър О`Конъл - анализи, коефициенти и очаквания

Григор Димитров ще излезе този следобяд на централния корт в Женева, пробвайки се да доближи до своя втори полуфинал през сезона и дебютен подобен на червени кортове за 2023-та. Първата ни ракета ще премери сили с австралиеца Кристофър О`Конъл, който се намира в страховит напредък през последните месеци и неслучайно това е негов трети ATP 1/4-финал на клей в хода на годината. Досега най-хубавият български тенисист се е изправял единствено един път против този противник, като надиграва с 3:0 сета в откриващия кръг на Аустрелиън Оупън през 2017-та година, само че от този момент мина прекалено много време и е редно с вас да помислим по какъв начин родният ни представител би могъл да надделее още веднъж над сегашанта версия на О`Конъл.

Какво би трябвало да знаем за Кристофър О`Конъл?

Световният номер 85 е десничар, извършва бекхенд с една ръка и е висок 183 сантиметра. Любопитна детайлност за австралиеца е, че дефинира алените кортове за неговата обичана настилка и това в действителност е напълно разумно предвид на осемте трофеи на О`Конъл върху клея - 6 трофея на равнище фючърс и 2 на равнище Чаланджър.

Досега непоставеният състезател няма нито един достигнал край в ATP Тура, като неоспорим връх в неговата кариера е класирането за третия кръг на Аустрелиън Оупън преди една година, когато реализира и своята най-голяма победа в кариерата, надделявайки над тогавашния номер 13 - Диего Шварцман.

О`Конъл е неоспорим войник на корта и в живота, както можем да разберем от неговата история. Състезателят получава травма в коляното през 2017-та и отсъства от шампионатите в продължения на цели две години, през които чисти лодки на локалното пристанище дружно със своя брат, само че въпреки всичко взема решение да се завърне назад в спорта и за по-малко от 10 месеца се връща назад в топ 200 на света.



Самият Кристофър наскоро споделя, че точно Димитров е най-трудният противник, против който в миналото се е изправял и е научил доста от първия им дуел, тъй като е видял на какъв брой по-висока скорост прави всичко по отношение на него Григор и е взел съответните ограничения, с цел да редуцира разликите в равнището.

Към момента, то несъмнено можем да кажем, че австралиецът в никакъв случай не е бил по-близо до елита на международния тенис и има една доста компактна игра, в която привидно няма забележими недостатъци. 28-годишният тенисист обича дългите замени от главната линия, в които нормално се старае да господства посредством обичания си форхенд. Можем да кажем, че О`Конъл им известни сходства в тениса си с нашия съотечественик, тъй като също разчита главно на своя сервис и дланов удар, а слайсът е неделима част от неговия тенис репертоар.

Как би могъл да се опълчи Григор Димитров?

Както към този момент споменахме, то двамата тенисисти имат идентични визии за играта и имат съществени сходства в стиловете си, единствено че хасковлията е по-добър съвсем във всеки един детайл от съперника си и няма да би трябвало да прави нещо по-специално, в случай че австралиецът реши просто да се надиграва с него, употребявайки нормалния си проект на деяние.

Трябва да отчетем и по какъв начин още веднъж четвъртият подложен среща относително невисок играч, който несъмнено има по-мощен начален ударя по отношение на Карбайес Баена, само че е податлив да позволява двойни неточности и Гришо сигурно ще има комфортна опция да бъде оптимално нападателен, посрещайки вторите сервиси на своя противник.



Накрая бих отчел слабата отбраната от бекхенд страната на О` Конъл, чиито отбранителни слайсове отскачат съществено от корта и би било добра концепция, в случай че Димитров упражни напън към тази половина на австралиеца, до момента в който получи задоволително комфортна топка за офанзива.

Очаквания и коефициенти:

Вчерашното показване на Григор ме прави голям оптимист за развиването на шампионата, като несъмнено се видя ужасно предпочитание от негова страна и гонене на привидно невъзможни за връщане назад топки в корта. Смятам, че някогашният номер три е откри най-хубавата си форма тъкмо преди началото на Ролан Гарос и имам вяра, че през днешния ден ще завоюва безпроблемно.

Букмейкърите също споделят тезата ми и фаворизират родния ни представител, давайки му изразено преимущество, определяйки ставка от 1.33 за негов триумф, до момента в който възможностите за успех на международния номер 85 се котират на 3.40. Ние пък ще стискаме палци предварителните упования да се осъществен и Григор Димитров да се поздрави с нов триумф в швейцарския град. Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате мача на обичайните линкове в Tennis.bg.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР